• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSBIH: Šuman ipak ostaje selektor, ali savez mu neće isplatiti dugove!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Što se tiče ugovora kojeg je imao sa nelegalnim Savezom i koji mu je ostao dužan mi to nećemo izmiriti", rekao je potpredsjednik RSBIH Marinko Umičević.

 RSBIH - Bilal Šuman ostaje selektor BIH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bilal Šuman ipak ostaje selektor rukometne reprezentacije BIH!

Rukovodstvo Rukometnog saveza RS, na čelu sa Marinkom Umičevićem, protivilo se nastavku saradnje sa Šumanom, ali je Upravni odbor Rukometnog saveza BIH na današnjoj sjednici donio odluku da on ipak ostane na kormilu „zmajeva“.

Šuman će potpisati novi ugovor na četiri godine, a odluka je očigledno donesena uz kompromis.

"Prihvatio sam taj prijedlog, ali samo pod jednim uslovom, a to je da u narednih godinu dana mora da stekne neophodnu licencu ukoliko to ne ispuni ugovor će automatski biti prekinut. Osim toga Bilal Šuman treba da poštuje svog poslodovaca, odnosno Rukometni savez BiH koji je prema njemu ispunio sve obaveze", rekao je potpredsjednik RSBIH Marinko Umičević, a onda dodao još jednu bitnu stavku kada je saradnja sa Šumanom u pitanju.

"Što se tiče ugovora kojeg je imao sa nelegalnim Savezom i koji mu je ostao dužan mi to nećemo izmiriti", istakao je Umičević.

Prema ranije utvrđenom planu reprezentacija BiH trebalo bi da 5. novembra odigra kvalifikacionu utakmicu za EURO 2022 u gostima protiv Njemačke, a tri dana kasnije sa Austrijom u Bugojnu.

"Ono što želim da naglasim, a to je, da smo za utakmicu sa Njemačkom završili sav posao. To znači da smo iz našeg budžeta obezbijedili avionske karte, smještaj u hotelu i sve ostalo što je potrebno kako bi reprezentacija bez problema odigrala ovaj susret. Sada se nameće pitanje da li će meč biti odigran, a razlog su sve oštrije mjere u Njemačkoj zbog korona virusa. Naravno, mi smo sve uradili i za domaći duel sa Austrijacima, ali sada je sve u Božijm rukama“,rekao je Umičević.

Moguć prekid Premijer lige BIH

Potpredsjednik RS BiH osvrnuo se i na sjednicu Upravnog odbora RS BiH koja je danas održana u Sarajevu (nisu bili prustni predstavnici hrvatskog naroda) na kojoj je bilo govora i o odgađanju utakmica u Premijer ligi za rukometaše, a sve zbog COVID-19. "Nekoliko utakmica je već odgođeno i vidjećemo šta će se desiti i poslije današnjeg kao i narednog prvenstvenog kola. Ukoliko bude povećan broj odgađanja prvenstvenih susreta onda ćemo po svoj prilici biti prinuđeni da prekinemo takmičenje kako bismo izbjegli mogućnost da sezona bude neregularna", rekao je Umičević.

On dodao da je odlučeno da se produži ugovor sa Rukometnim savezom Republike Srpske na još šest mjeseci kako bi nesmetano mogao da funkcioniše Rukometni savez BiH koji je i dalje bez poreskog broja.

"Zahvaljujući ranije potpisanom ugovorom bez problema smo izvršavali sve naše obaveze. Mogu da se pohvalim da za ove dvije godine nikom ništa ne dugujemo, a dobro je poznato u kakvim smo teškim uslovima radili. Uskoro očekujemo konačnu presudu na našu tužbu protiv Poreske uprave FBiH i da ćemo poslije dužeg vremena dobiti novi poreski broj", zaključio je Marinko Umičević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC