Ostali sportovi

Hrvati POTONULI, Francuzima se "otvorilo", spektakl u četvrtfinalu SP – šampion Evrope protiv vicešampiona planete!

Autor Dragan Šutvić

Očekuje nas sjajan rukomet do kraja nedjelje!

Izvor: Tanjug/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

Rukometno Svjetsko prvenstvo, ukupno 27. po redu, nastavlja se sutra, mečevima četvrtfinala.

U ovoj fazi takmičenja, koje se održava u Egiptu, neće biti reprezentacije Hrvatske, koja se obrukala u duelu sa Danskom i koja na tri od posljednja četiri svjetska prvenstva nije bila dio završnog razigravanja za medalje.

Dosta posla je za njih odradio Katar, koji je savladao Argentinu (25:26), te omogućio da se provuku do naredne faze trijumfom nad Dancima.

Srebrni sa prošlog Evropskog prvenstva zaostajali su dva gola za Skandinavcima, a onda "zaboravili" da izađu na teren u drugom poluvremenu, izgubivši na kraju razlikom od 12 golova, što je najveći poraz Hrvata na velikim takmičenjima još od EP 2002 i meča sa SR Jugoslavijom (34:22).

Selektor Lino Červar je već sad bivši, ostavku je najavio poslije šokantnog poraza od Argentine (23:19), a "ranjenu "ekipu će kroz kvalifikacioni turnir za OI u Tokiju, koji se igra u martu u Francuskoj, povesti neko drugi.

Tamo će, osim "trikolora", rivali Hrvatima biti Portugal i Tunis, a plasman na najveću svjetsku sportsku smotru izboriće samo dvije ekipe...

Nimalo lak zadatak!

Izvor: MN PRESS

Govoreći o Francuzima, na Mundijal su stigli uz tri ispuštena boda u duelima sa preporođenom Srbijom u kvalifikacijama za EURO 2022.

U Egiptu su, ipak, dokazali da su i dalje klasa, a praktično im se "otvorio" i žrijeb ka finalnom duelu!

U četvrtfinalu će igrati protiv Mađarske, a ukoliko trijumfuju, namjeriće se, u okršaju za finale, sa pobjednikom duela Švedska – Katar.

A poslastica? Svakako okršaj Španije i Norveške!

"Crvena furija" je trenutni evropski vladar, dok su Norvežani trećeplasirana selekcija sa istog prvenstva, te finalisti sa Mundijala 2019.

Svjetsko prvenstvo se, inače, završava 31. januara - a do tada očekuju nas spektakularni mečevi!