• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić poslije istorijskog plasmana u TOP 16: Mala smo opština, bili smo u grupi sa košarkaškim gromadama!

Autor Dragan Šutvić

"Mi smo jedan mali klub iz jedne male opštine koja broji 30.000 stanovnika i smatram da je ovo ogroman uspjeh, uzimajući u obzir sa kakvim smo košarkaškim gromadama bili u grupi"

 FIBA Liga šampiona Turk Telekom Igokea Dragan Bajić Izvor: FIBA

Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca naći će se u žrijebu za Top 16 fazu FIBA Lige šampiona!

Izabranici Dragana Bajića poraženi su u večeri odluke od Turk Telekoma u Ankari rezultatom 94:86, ali je u isto vrijeme Limož kao domaćin bio uspješniji od Hapoela (88:83), što je na kraju omogućilo "igosima" da se nađu u drugoj fazi.

Možda će vas zanimati

"Prije svega, želim da čestitam Turk Telekomu na zasluženoj pobjedi i da se zahvalim ljudima iz kluba na predivnom gostoprimstvu. Nadam se da smo i mi bili dobri domaćini kad su oni gostovali kod nas. Mislim da se, kad je utakmica u pitanju, nismo pridržavali dogovora sa pripreme za utakmicu, pogotovo kad je prvo poluvrijeme u pitanju. Tu mislim na neke segmente igre koji odgovaraju igri Turka, a to su brza igra i lagani poeni iz tranzicije. Tražio sam od svojih igrača da pokušamo da usporimo ekipu Turka što je moguće više i da je uvedemo u svoj ritam. To, međutim, nismo radili na najbolji način u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu sam 'smanjio' postavu i pokušao da što više 'raširim' ekipu Turka, te neke stvari su dosta bolje izgledale u drugom poluvremenu u odnosu na prvo. Vratili smo se u meč nakon minus 14, čak u jednom momentu i poveli, međutim na kraju nismo imali ni dovoljno koncentracije a možda i sreće u nekim momentima. Smatram da se sreća mora i zaslužiti, a mislim da je mi u večerašnjoj utakmici nismo zaslužili i da je Turk Telekom igrao bolju košarku i zasluženo pobijedio na kraju", rekao je Bajić na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Meč u Francuskoj, ističe Bajić, bio je zabranjena tema za njegove igrače.

"Rekao sam igračima prije utakmice da ne treba da gledamo drugi meč i da treba da gledamo sebe, te da jednim poštenim odnosom na utakmici pokušamo doći do pobjede. I ako izgubimo, možda nam se desi da nas druga utakmica nagradi. To se i desilo, mi smo jedan mali klub iz jedne male opštine koja broji 30.000 stanovnika i smatram da je ovo ogroman uspjeh, uzimajući u obzir sa kakvim smo košarkaškim gromadama bili u grupi. Čestitam igračima, stručnom štabu i svim ljudima iz uprave na ovom plasmanu dalje. Hvala svim ljudima koji nas prate i koji navijaju za nas. Moram da priznam da sam ovog momenta jako srećan čovjek", istakao je Bajić.

Do sada je, inače, već poznato 15 od 16 učesnika FIBA Lige šampiona.

To su: Iberostar Tenerife, Dinamo Sasari, Tofaš, Nimburk, Hapoel Holon, AEK, Saragosa, Nižnji Novgorod, Strazbur, Riga, Bamberg, Turk Telekom, Igokea, San Pablo Burgos i Brindizi.

O posljednjem učesniku Top 16 faze odlučiće, u direktnom duelu, odlučiće Pinar Karšijaka i Bilbao.

Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe, a prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz svake grupe izboriće nastup na fajnal-ejtu koji će se igrati u maju.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Koliko bi bilo povećanje penzija da nije tog palanačkog kluba

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC