• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katar je Hrvatskoj otvorio put ka četvrtfinalu, ali "kauboje" je razbila i oslabljena Danska!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Hrvatske završili su takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Egiptu!

 Rukomet: Danska - Hrvatska 38:26 Izvor: Tanjug, Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

Iako su im poslije poraza od Argentine, davane minimalne šanse da se domognu plasmana u četvrtfinale, selekcija Katara je napravila svoj dio posla - pobijedila je Argentinu (26:25) i pružila priliku izabranicima Lina Červara da protiv "destkovanih" Danaca pobjedom osiguraju plasman među osam najboljih na svijetu.

Možda će vas zanimati

Ali, i bez Mikaela Hansena i još nekoliko igrača, Danci su razbili "kauboje" i poslali ih kući.

DANSKA - HRVATSKA 38:26 (17:15)

Hrvati su dobro krenuli i solidno se držali do odlaska na odmor, a onda je uslijedila kanonada Danaca, koje su do trijumfa odveli Emil Jakobsen sa osam golova, Jakob Holm je postigao šest, a Nikolaj Oris Nilsen pogodak manje.

Croatia's Marino Maric shoots during the World Handball Championship game against Denmark in Cairo, Egypt, Monday, Jan. 25, 2021. (Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP)
Izvor: Tanjug, Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

U "kockastom" taboru, najefikasniji je bio Marino Marić sa šest i Igor Karačić sa golom manje.

Selekcija Danske će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Egipta, Katar će odmjeriti snage sa Švedskom, dok će drugi preostala dva četvrtfinalna dvoboja igrati Španija i Norveška, te Francuska i Mađarska.

ČERVAR: OVO JE REALNOST I NIJE NEUSPJEH!

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

U izjavi hrvatskim medijima nakon utakmice, Červar je samo konstatovao ono što je bilo očigledno.

"U prvom poluvremenu smo dobro igrali, odbrana nije bila toliko jaka, ali mislim da smo dobro izdržali. Kasnije je ponestalo snage i nije išlo. Čestitam momcima, trudili su se mnogi, i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja", rekao je Červar.

Za hrvatskog selektora, koji je poslije Argentine dao ostavku i rekao da napušta klupu "kockastih" nakon Mundijala, elimininacija u drugoj fazi takmičenja je realnost.

"Nije ovo neuspjeh, rekao bih da je ovo realno stanje. Ja bih samo rekao nešto. Kad volim nekoga ko nas voli, to nije nekakva zasluga. Mi bismo trebali voljeti čovjeka koji nas ne voli. To su ljudi koji nas žele poniziti i minimizirati, ali mislim da to nije dobro. Ja sam u životu volio ljude koji su me mrzili i zato sam postao bolji. Ne može nam biti bolje bez milosrđa, ono je bitno za našu budućnost".

Červar je nakon ove pomalo čudne izjave poslao i poruku javnosti u Hrvatskoj da će se sada malo odmoriti i poslije opet vratiti rukometu.

"Moram poslati poruku svima. Moramo proizvoditi velike talente i uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo više ulagati u proizvodnju velikih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su tolikih godina podržavali reprezentaciju. Naravno da bih bio srećniji da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život, u 47 godina karijere sam osvojio sve što sam mogao i sada ću odmarati malo pa se opet vratiti rukometu", naglasio je sad već bivši selektor Hrvatske.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC