Sjećate ga se?

Novakov prvi protivnik je dečko od skandala! Ima tek 18, ATP ga tužio, a Đoković mu ispunio san

Autor Dragan Šutvić

Prva prepreka na US openu za Novaka Đokovića biće danski teniser Holger Rune.

Izvor: Profimedia

Do početka novog pohoda na istoriju ostalo je još vrlo malo vremena!

Novak Đoković u noći između ponedjeljka i utorka jedan čas poslije ponoći započinje put ka 21. grend slem tituli, četvrtoj na US openu, a poznat je i prvi protivnik.

Nakon što je srpski as čuo nova pravila za posljednji grend slem u sezoni, čuo je i ime svog prvog rivala koji mu stoji na putu, a to je danski teniser Holger Rune.

Momak koji je rođen 2003. godine igra svoj prvi grend slem kao senior, dok u juniorskoj konkurenicji ima trofej sa Rolan Garosa iz 2019. godine, ali ga teniska javnost pamti po još nečemu.

Iako ima tek 18 godina Rune je već jednom bio u centru skandala zbog nedoličnog ponašanja na jednom teniskom meču. ATP je u junu pokrenuo istragu protiv Danca zbog uvreda koje je uputio Tomasu Martinu na čelendžeru u Italiji.

"Igraš kao pe**rči*a, pi**ice od igrača", drao se 18-godišnjak na sred terena i pokazao nevjerovatno ružno ponašanje koje ne viđamo često na teniskim mečevima.

Novak je Runea upoznao tri mjeseca ranije kada je mladi teniser najboljem na svijetu poslao poruku na Instagramu u kojoj mu je objasnio da mu je san da jednom prilikom trenira sa njim.

Svijet je bio oduševljen Đokovićevim gestom jer je srpski as ispunio želju Dancu i trenirali su zajedno u Monte Karlu, nakon čega je talentovani mladić bio fasciniran.

Rune je trenutno 145. reket svijeta, a u Njujork je stigao nakon osvajanja dva turnira na šljaci, u San Marinu i Veroni. Jednu od zapaženijih pobjeda ostvario je protiv Marka Čekinata. Danac ima 13 vezanih pobjeda.

US open na programu je od 30. avgusta do 12. septembra.