• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odjekivalo je - Novače kako možeš da iznevjeriš svoju zemlju?

Boris Beker govorio je o tome koliko je teško Novaku Đokoviću pao poraz na Olimpijskim igrama i sa kakvim se kritikama Srbin nosi.

 boris beker novak đoković sezona us open Izvor: Profimedia

Nekadašnji trener prvog reketa svijeta analizirao je dio sezone srpskog asa i objasnio sa kakvim je pritiskom morao da se nosi.

Novak Đoković u Njujorku se sprema za pohod na 21. grend slem titulu, a za to vrijeme njemačka teniska legenda Boris Beker govorio je o njegovom teškom porazu iz Tokija.

"Mogli ste da vidite da je Novak bio mentalno razbijen na Olimpijskim igrama u Tokiju. Igrao je dobro na momente, ali sam vidio da je bio na limitu mentalne snage – kada je izgubio od Saše, stvarno je pukao", iskren je bio Nijemac.

Beker je objasnio da Noleta kritikuju više nego bilo kog tenisera.

"Naravno, odmah su počele kritike ponovo i govorile: Kako možeš da iznevjeriš svoju zemlju ovdje? Novak je radio mnogo stvari, ali nikada ne bi iznevjerio svoju zemlju. Nije bio sposoban da više igra ni mentalno, ni fizički. Naravno, kritika je stigla, ali to je druga strana slave. Kritikovan je više nego bilo koji drugi teniser. To je cijena koju je morao da plaća dugo", rekao je bivši Novakov trener.

Nemac smatra da je Đokoviću pauza bila neophodna kako bi uspio da bude spreman za US open.

"Osvajanje grend slem titule je najteži zadatak u tenisu. Da je samo nastavio da igra, mislim da bi ostao bez goriva u drugoj sedmici Njujorka. Nije to idealna priprema, uvijek je ranije igrao turnire na betonu, ali ove godine je malo drugačije. Takođe je osvojio Pariz i igrao turnir prije Rolan Garosa, što nikada nije uradio ranije. Onda je igrao Vimbldon bez pripremnog turnira i pobijedio takođe – ove godine je sve drugačije i možda se to uklapa u njegov plan. Ali bila mu je potrebna pauza, posebno da se oporavi od mentalnog naprezanja tokom godine", zaključio je Beker.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC