ZNA KO JE GLAVNI

Ja da prestignem Novaka? Ma to je nemoguće: Uzeo mu US open, ali ovo neće moći - Medvedev opet oduševio izjavom!

Autor Dragan Šutvić

Novi grend slem šampion je svjestan kako stoje stvari.

Izvor: Profimedia/usopen.org/Printscreen

Nije se prošle nedjelje igrao tenis među igračima koji su u samom vrhu, ali je prednost Novaka Đokovića na ATP listi porasla.

Srbin je započeo 339. sedmicu kao najbolji igrač svijeta, a tim povodom, Danil Medvedev je komentarisao svoje šanse da on godinu završi kao prvi reket planete.

Šampion US opena i čovjek koji je spriječio Đokovića da kompletira kalendarski grend slem, trenutno je drugi igrač svijeta i jedini sa šansama da prestigne Novaka na ATP listi.

Razlika između njih dvojice od ovog ponedjeljka je 1.558 poena, matematičke šanse postoje za veliki preokret, ali stvari su takve da - ni Medvedev ne vjeruje u taj scenario!

"Iskreno, mislim da je to skoro nemoguće! Ja moram da branim svoje titule u Parizu i na Završnom mastersu, dok Đoković baš i nema mnogo bodova da brani. Beč neću igrati, jer je turnir u Sankt Peterburgu tada. Ni na njega neću ići, ali ako ipak budem negde igrao, onda će to biti tamo", rekao je Medvedev.

Prošlo je osam dana od pobjede Medvedeva nad Đokovićem u finalu US opena, a Rus je i dalje pun hvale na račun Srbina.

"Njegov najveći kvalitet? Kretanje po terenu, ako moram da izaberem. On je jedan od najkompletnijih igrača u istoriji tenisa. Novak je prosto nevjerovatan. U stanju je da obori skoro sve rekorde i oboriće ih sigurno još nekoliko u godinama koje dolaze. Njegova mentalna snaga je izuzetna, takođe", poručio je Medvedev.