• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Almedin Ziljkić vodi Olimpiju ka uspjesima: Otišao iz Borca, pa rešeta u Sloveniji - najbolji je strijelac prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Ex-krilo Borca dijeli prvo mjesto na listi strijelaca slovenačke elite

 almedin ziljkić olimpija prvi strijelac lige  Izvor: Promo/NK Olimpija Ljubljana

Nekadašnji krilni napadač Borca Almedin Ziljkić briljira u dresu ljubljanske Olimpije!

Ofanzivac rođen 1996. godine u Novom Pazaru stigao je u crveno-plavi tabor početkom 2019. godine i sa Borcem prošao praktično sve – od igranja u Prvoj ligi Republike Srpske, preko nastupa u m:tel Premijer ligi BiH i osvajana titule, do mečeva na evropskoj sceni.

Možda će vas zanimati

Banjaluku i Borac, čijim navijačima se za kratko vrijeme "uvukao pod kožu", napustio je poslije prve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kluža.

Tri dana nakon prvog okršaja sa šampionom Rumunije, od Borca se oprostio na emotivnoj konferenciji za novinare, na kojoj je saopšteno da će fudbalski "hljeb" nastaviti da zarađuje u slovenačkoj prestonici, gdje će mu mentor biti Savo Milošević.

Sa "zmajčekima" je Ziljkić dogovorio saradnju do kraja juna 2023. godine, a već u prvoj polusezoni pokazao je da će se Olimpiji višestruko isplatiti!

Do sada je odigrao devet mečeva u slovenačkom elitnom rangu i postigao pet golova (uz dvije asistencije), pri čemu dijeli prvo mjesto na listi strijelaca!

Isti broj golova, ali na dvije utakmice manje, postigao je Maks Barišić, napadač Kopera sa iskustvom igranja u Italiji, gdje je nastupao za juniorski tim Milana, Kataniju, Padovu...

Ziljkić je "led probio" u drugoj utakmici u dresu Olimpije, u velikom derbiju protiv Maribora.

Bilo je to prvog avgusta, u pobjedi rezultatom 3:1, da bi sedam dana kasnije saigračima "spakovao" dva gola u meču sa Taborom (pobjeda 1:2).

Naredno kolo i poraz od Kopera (1:3) donio je drugi gol za Olimpiju, da bi uslijedio kratkotrajni "post" od dva kola, u duelima sa Bravom (poraz 0:2) i Domžalama (pobjeda 2:0).

Starim navikama Ziljkić se vratio 29. avgusta, kada je postigao dva gola protiv Aluminija (3:1). Nije imao poenterski učinak protiv Mure 11. septembra, u prvoj utakmici nakon reprezentativne pauze (poraz 1:0), ali zato jeste proteklog vikenda protiv Celja, kada je postigao gol vrijedan osvajanja tri boda (1:0).

Šansu da nastavi sa sjajnim partijama ljubimac Lešinara i svih simpatizera Borca Ziljkić će imati prekosutra, kada će Olimpija u desetom kolu takmičenja u slovenačkoj eliti ugostiti Domžale, klub protiv kojeg je Ziljkić debitovao u domaćem prvenstvu, u kojem Olimpija za sada drži treće mjesto sa 16 bodova iz devet utakmica.

Prvi je Koper sa 19 i utakmicom manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC