• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godine su problem? To je laž, Novak je uvijek bio bolji: Rafa i Rodžer ne mogu više da se vade, sada je sve jasno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Godine su samo broj, za Novaka Đokovića. Da li ima 34, 33 ili 28 kao 2015. godine - on je uvijek na vrhu!

 novak đoković 338. nedjelja na vrhu atp liste Izvor: Profimedia

Novak Đoković ne posustaje! I ove sezone je ubjedljivo najbolji teniser na ATP listi, a na najvećim turnirima mu nema ravnog.

Na grend slemovima je ove sezone prošao sa samo jednim porazom i to u finalu US opena, dok su njegovi najveći rival Rodžer Federer i Rafael Nadal posustali. Propustili su veliki broj turnira i nisu bili ni blizu nekog grend slem pehara. 

Možda će vas zanimati

Sustižu ih godine, povrede se ređaju, sve se teže vraćaju na teren, dok Srbin ostaje zakucan za prvo mjesto ATP liste i u ponedjeljak će proslaviti 338. nedjelju na teniskom vrhu. Ali koliko godine zapravo utiču, tj. kakva je situacija bila kada su Federer i Nadal bili mlađi?

Nadal je samo godinu dana stariji i on je prošle godine napunio 34, a u toj sezoni je situacija bila ista. Novak je bio prvi na ATP listi i osvojio je najveći broj grend slemova. Australijan open je bio njegov, u Parizu je došao do finala, a svi znamo šta se desilo u Njujorku. Po grend slem u vitrini su imali Dominik Tim i Rafael Nadal, ali je Novak bio bolji na ostalim grend slemovima.

A Federer je 2015. godine napunio 34, a Rafael Nadal i Novak Đoković su tada bili daleko od četvrte decenije. Te godine je Novak bio strašan - krenuo je na put ka svom "Nole slemu", a samo ga je Sten Vavrinka dobio na grend slemovima. 

To je bilo u finalu Rolan Garosa, dok Nadal i Federer koga su godine već stizale nisu bili ni blizu trofeja. Tako da, situacija je sve jasnija.

Bilo da je 2015. ili 2021. godina, na vrhu se ništa ne mijenja, jedan čovjek je tu i on će biti upamćen kao najbolji ikada. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC