Ostali sportovi

Banjaluka je ipak rukometni grad: Nagrade za RK Borac m:tel i ŽRK Borac

Autor Nebojša Šatara

Na 21. po redu izboru za najbolje sportiste Grada Banjaluka nagrađeni su i crveno-plavi rukometaši i rukometašice.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Iako su glavne nagrade ove godine otišle u ruke karatiste Energije Pavla Dujakovića i džudistkinje Zvijezde Sofije Pajić, mnogo razloga za zadovoljstvo imaju i muški i ženski rukometni klubovi koje nose ime Borac.

Crveno-plavima, koje s klupe vodi trener Mirko Mikić, proglašeni su za najbolji muški sportski kolektiv zbog osvojenih titula u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu Republike Srpske u 2022. godini.

"Održana je manifestacija izbora najboljeg sportiste našeg grada za 2022. godinu. Pored najboljeg sportiste proglašeni su i najuspešniji sportski kolektivi našeg grada za prethodnu godinu. Potpuno zasluženo veliko priznanje najboljeg muškog sportskog kolektiva u 2022. godini pripalo je našem klubu. U prethodnoj godini osvojili smo Premijer ligu BiH i Kup Republike Srpske. Veliko priznanje nam dolazi u važnom trenutku, neka nam služi kao podsjetnik koliko naši momci vrijede. Čestitamo svim nagrađenim sportistima i klubovima u nadi da ćete nastaviti pronositi slavu Banjaluke", saopšteno je iz RK Borac m:tel.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Veliko priznanje dobio je i "sestrinski" klub - Ženski rukometni klub Borac, koji je takođe ponio epitet najboljeg u gradu na Vrbasu. Takođe, utakmica protiv Benfike u EHF Evrokupu u dvorani "Borik" proglašena je za sportski događaj godine, a mlada igračica "osica" Milana Railić za najbolju mladu sportistkinju.

"U okviru proglašenja najboljeg sportiste našeg grada, izabran je i najbolji sportski događaj u 2022. godini. Bez ikakve sumnje, to je naša utakmica EHF Kupa protiv Benfike, odigrana u hramu rukometa, našem Boriku. Pored ovog važnog priznanja, rijetko dodijeljenog ženskim sportskim kolektivima, naše Osice proglašene su za najbolji ženski sportski kolektiv u 2022. godini. Da 'osice' posjeduju i individualni kvalitet dokaz je priznanje našoj Milani Railić za najboljeg mladog ženskog sportistu našeg grada 2022. godine. Velik je ovo dan za naš klub i potvrda da se naša crveno-plava porodica nalazi na dobrom putu. Hvala SC Borik na sjajno organizovanoj svečanoj dodjeli", istakli su u ŽRK Borac.

(mondo.ba)