• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka je ipak rukometni grad: Nagrade za RK Borac m:tel i ŽRK Borac

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na 21. po redu izboru za najbolje sportiste Grada Banjaluka nagrađeni su i crveno-plavi rukometaši i rukometašice.

 RK Borac i ŽRK Borac najbolji sportski klubovi 2022. u Grad Banjaluka Izvor: Mondo/Slaven Petković

Iako su glavne nagrade ove godine otišle u ruke karatiste Energije Pavla Dujakovića i džudistkinje Zvijezde Sofije Pajić, mnogo razloga za zadovoljstvo imaju i muški i ženski rukometni klubovi koje nose ime Borac.

Crveno-plavima, koje s klupe vodi trener Mirko Mikić, proglašeni su za najbolji muški sportski kolektiv zbog osvojenih titula u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu Republike Srpske u 2022. godini.

"Održana je manifestacija izbora najboljeg sportiste našeg grada za 2022. godinu. Pored najboljeg sportiste proglašeni su i najuspešniji sportski kolektivi našeg grada za prethodnu godinu. Potpuno zasluženo veliko priznanje najboljeg muškog sportskog kolektiva u 2022. godini pripalo je našem klubu. U prethodnoj godini osvojili smo Premijer ligu BiH i Kup Republike Srpske. Veliko priznanje nam dolazi u važnom trenutku, neka nam služi kao podsjetnik koliko naši momci vrijede. Čestitamo svim nagrađenim sportistima i klubovima u nadi da ćete nastaviti pronositi slavu Banjaluke", saopšteno je iz RK Borac m:tel.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Veliko priznanje dobio je i "sestrinski" klub - Ženski rukometni klub Borac, koji je takođe ponio epitet najboljeg u gradu na Vrbasu. Takođe, utakmica protiv Benfike u EHF Evrokupu u dvorani "Borik" proglašena je za sportski događaj godine, a mlada igračica "osica" Milana Railić za najbolju mladu sportistkinju.

"U okviru proglašenja najboljeg sportiste našeg grada, izabran je i najbolji sportski događaj u 2022. godini. Bez ikakve sumnje, to je naša utakmica EHF Kupa protiv Benfike, odigrana u hramu rukometa, našem Boriku. Pored ovog važnog priznanja, rijetko dodijeljenog ženskim sportskim kolektivima, naše Osice proglašene su za najbolji ženski sportski kolektiv u 2022. godini. Da 'osice' posjeduju i individualni kvalitet dokaz je priznanje našoj Milani Railić za najboljeg mladog ženskog sportistu našeg grada 2022. godine. Velik je ovo dan za naš klub i potvrda da se naša crveno-plava porodica nalazi na dobrom putu. Hvala SC Borik na sjajno organizovanoj svečanoj dodjeli", istakli su u ŽRK Borac.

Podsjetimo, na dodjeli se dogodili i nekoliko interesantnih "gafova" zbog kojih je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ostao bez "muštuluka".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Leško

Utakmica EHF Kupa protiv Benfike jeste najbolji sportski događaj prethodne godine, priznanje Milani Railić za najboljeg mladog ženskog sportistu je prezasluženo, ali, najbolji ženski kolektiv je ŽKK Orlovi bez trunke dileme. Sportski pozdrav

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC