• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki sportski heroji u 2022. godini: Cilj su svjetske i evropske medalje, a nagrade velika motivacija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pavle Dujaković i Sofija Pajić najbolji su sportisti Banjaluke za 2022. godinu.

 Izbor najboljeg sportiste Banjaluke 2023. izjave Pavle Dujaković i Sofija Pajić Izvor: Mondo/Slaven Petković

Karatista Energije je u utorak uveče u dvorani "Borik" osvojio nagradu za sportistu godine Grada Banjaluka i pridružio je tituli najboljeg i u Republici Srpskoj, koja mu je ranije dodijeljena zbog odličnih rezultata u prethodnoj godini.

Dujaković je osvojio dvije srebrne medalje i to na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Češkoj, odnosno na Svjetskom prvenstvu u istoj konkurenciji u Turskoj, kao i zlato na Balkanskom prvenstvu u Srbiji.

"Ova nagrada je velika motivacija za mene i odgovornost da nastavim ovako da radim. Želim da ponovim prošlu godinu, samo da rezultati budu u seniorskoj konkurenciji. Moj glavni cilj je svjetska i evropska seniorska medalja i očekujem da će brzo doći", rekao je karatista banjalučke energije, koji se nasmijao na konstataciju novinara da je "najteže biti najbolji u svom gradu".

"Poslije titule najboljeg sportiste Republike Srpske, ovo je donekle bilo i očekivano. Jako sam zadovoljan kompletnom prošlom godinom", dodao je Dujaković.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Džudistkinja Sofija Pajić nije krila zadovoljstvo što je dobila nagradu za najbolju banjalučku sportistkinju nakon što je postala vicešampionka Balkana u Bugarskoj, odnosno tri puta bronzana na Evropskim kupovima u Italiji, Češkoj i Rumuniji.

"Kao prvo jako sam oduševljena samom manifestacijom, zaista sva moja očekivanja su nadmašena i utisak što sam nagrađena je zbog toga veći. Stvarno sam sada dodatno motivisana da nastavim još jače da radim i pravim što bolje rezultate za moj grad", rekla je Pajić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC