Hokej

Jaromir je najstariji koji je ikad igrao! Dao je gol u 53. godini, u profesionalnoj utakmici!

Autor Dragan Šutvić

Oborio je rekord koji će sigurno dugo, dugo biti aktivan.

Izvor: Petrášek Radek / ČTK / Profimedia

Legendarni hokejaš Jaromir Jagr i u 53. godini igra profesionalno i daje golove. Velikan svjetskog sporta sada je vlasnik kluba iz svog rodnog grada u Češkoj, Ritirži Kladno. U četvrtak odigrao je prvi meč poslije više od dva mjeseca jer je prethodnih nedjelja boravio u Pitsburgu. U Americi je njegov dres "penzionisan", a on je nakon niza ceremonija došao kući i odmah počeo da igra.

Postignutim golom, on je postao najstariji igrač koji je bio strijelac u profesionalnoj utakmici. Nadmašio je rekord Gordija Houa, koji je imao 52 godine i devet dana kada je dao gol za Hartford Vejlere u plej-of utakmici 1980. godine.

Jagr ima 52 godine i 63 dana i Česi pišu o tome da je najstariji koji je igrao zvaničnu profesionalnu hokejašku utakmicu. Jagr je poslednji meč u NHL-u odigrao 2017, za Kalgari Flejms, sa 45 godina.

Izvor: Justin Berl / Getty images / Profimedia

S obzirom na to da je njegov tim ove sezone posljednji u Češkoj, u tamošnjoj Ekstraligi, moraće da igra baraž za opstanak protiv prvoplasiranog drugoligaša, u okršaju na četiri pobejde. Sigurno je da će Jagr tu morati da zapne kao nekad.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!