Ostali sportovi

Nole pokazao veličinu: Đoković nahvalio Rafu kao da je on najbolji na svijetu

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je još jednom pokazao veličinu jer je nahvalio Rafaela Nadala.

Izvor: Alter Photos / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković dobio je "Laureus" nagradu za najboljeg sportistu svijeta, čak peti put u svojoj karijeri, a još tokom govora nagovijestio je da se neće na tome zaustaviti. Vidjeli smo i da je "zaledio" Rafaela Nadala takvom najavom, da bi potom govorio i pred medijima i najavio još nekoliko godina u sportu.

"Ne igram u Madridu, a nadam se da ću sljedeće godine, pošto sam još mlad i imam još mnogo vremena, moći da igram. Sada svoje tijelo pripremam za Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US open, što je za mene najvažniji blok sezone. Planiram i da igram u Rimu. Ova godina je bila drugačija, nisam igrao na svom prepoznatljivom nivou", poručio je Đoković dodavši da je takvu odluku donio da ne bi "preopteretio" tijelo pred nastup u Parizu.

"Mislim o tome i mislim da je moguće, da ne mislim - ne bih igrao. Morate uvijek da vjerujete u životu. Ko zna da li ću imati priliku da igram više na Olimpijskim igrama. Rekao sam da hoću na OI u Los Anđelesu 2028. godine, ali nikada ne znate u ovoj fazi karijere koliko možete", naglasio je Đoković.

Srpski teniser hvalio je i mlade asove Karlosa Alkaraza i Džuda Belingema, koji su takođe bili na ceremoniji, a osvrnuo se i na razgovor sa svojim najvećim rivalom Rafaelom Nadalom:

"Imam puno poštovanja za Rafu, on je dobra osoba i legenda je našeg sporta. Moj najveći rival svih vremena. Na početku sezone rekao sam da se nadam da ću ga vidjeti na nekoliko turnira i nadam se da ću igrati makar još jednom protiv njega. U ovom trenutku ne znam budućnost, ali je nevjerovatno šta je sve uradio u svojoj karijeri kao sportista, kao što je dosta učinio i sa svojom fondacijom gdje mu pomažu supruga i porodica. Inspirisao je toliko mladih ljudi na svijetu...", poručio je Nole.

(MONDO - M. V.)