Ostali sportovi

Branković: Gračanica postupila neodgovorno u slučaju Šahdanovića

Autori mondo.ba Nebojša Šatara

Direktor banjalučkog Borca m:tel Vladimir Branković očekuje povoljan rasplet slučaja rukometaša Gračanice Halila Šahdanovića, koji je nastupio u Banjaluci iako je bio registrovan za ekipu iz Austrije.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Treće poluvrijeme utakmice između Borca i Gračanice, koju su gosti dobili rezultatom 21:25, da bi se poslije žalili da Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa u banjalučkom "Boriku".

"U ponedjeljak ili utorak je sjednica registracione komisije, koja donosi odluku, a poslije je saopštava komesar takmičenja. Uz sva provjeravanja sa EHF-om, on apsolutno nije imao niti ima pravo nastupa. Mi smo se prvi žalili, nemoguće se retroaktivno žaliti, ali to što je juče bio u timu Gračanice, iako nije nastupio, u najmanju ruku je neodgovorno, da ne kažem bezobrazno. Postoje pravila, mi ih poštujemo i ona treba da važe jednako za sve. Naš motiv nije to što smo izgubili utakmicu i nadam se da će odluka biti donesena u korist rukometa i Borca jer smo 100 posto u pravu", izjavio je direktor Banjalučana Vladimir Branković u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

Istog mišljenja je i prvi čovjek bh. rukometa Marinko Umičević, koji je istakao da se Savez neće miješati u odluke registracione komisije.

"Rukometaš Gračanice nije imao pravo nastupa jer je registrovan u jednom klubu u Austriji. Da nisu igrali Čelendž kup, nikad se to ne bi ni otkrilo. Šahdanović je obmanuo i RK Gračanica jer nije dobio ispisnicu, što je nama prigovoreno iz EHF-a, koji je čak najavio i pokretanje disciplinskog postupka. Te informacije smo proslijedili u Gračanicu i nije nam jasno zbog čega su oni rizikovali kaznu. Ako još jednom bude nastupio, Gračanica će prema propozicijama biti izbačena iz Premijer lige BiH", rekao je Umičević i dodao da će registraciona komisija održati sjednicu sljedeće sedmice.

"Moramo se držati pravila jer u suprotnom će biti haos", podvukao je prvi čovjek RS BiH.