Ostali sportovi

Borac m:tel ponovo ispustio pobjedu nad Zagrebom!

Autor mondo.ba

Slično kao i u petak popodne, rukometaši Borca m:tel doživjeli su novi poraz od Zagreba iako su bili vrlo blizu trijumfa s obzirom da su imali i po četiri pogotka prednosti - 29:31 (15:14).

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izabranici Mirka Mikića su kao i u prvom dvoboju, u subotu pokazali izuzetno kvalitetnu igru i samo zahvaljujući iskustvu igranja "velikih" utakmica, gosti iz Zagreba su stigli do novog trijumfa nad crveno-plavima.

BORAC - ZAGREB 29:31 (15:14)

Poslije prvog poluvremena u kojem su Banjalučani stekli gol prednosti (15:14), u nastavku je banjalučka ekipa odličnom igrom u odbrani i brzim trčanjem stigla do "plus četiri", koje su održavali do 40. minuta.

Tada je tim Veselina Vujovića, koji je bio oslabljen neigranjem šest hrvatskih reprezentativaca, odličnom serijom od 5:0 okrenuo rezultat u svoju korist, ali Borac nije pokleknuo ni tada već je smogao snage da pogotkom Vladana Đurđevića ponovo vrati prednost na "svoju vodenicu" (26:25).

Najbolji strijelac hrvatskog šampiona u jučerašnjem meču Ante Gadža je potom ponovo doveo Zagreb do gola razlike, u tim trenucima su se ekipe smjenjivale u vođstvu, ali konačan udarac Borcu m:tel zadao je Filip Vistorop kada je u posljednjem minutu odveo goste na "plus dva", što je bio i konačan rezultat 29:31.

Najefikasniji kod gostiju iz Hrvatske bili su Miloš Božović sa sedam golova, šest je postigao Gadža, dok je Nikola Grahovac četiri puta pogađao banjalučku mrežu.

S druge strane u timu Banjalučana Vladan Đurđević je bio najbolji sa osam pogodaka, Bojan Rađenović je upisao sedam, a gol manje Vukašin Rakocija.