• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepe vesti za rukometaše: Preskaču se pretkvalifikacije, Srbija igra baraž

Autor mondo.rs

Rukometaši Srbije će preskočiti pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Egiptu i odmah se naći u baražu za to takmičenje.

 Rukomet Srbija igra baraž a ne pretkvalifikacije Izvor: MN PRESS

Evropsko prvenstvo koje se igralo u tri zemlje nije donelo mnogo lepih vesti srpskom rukometu. Sva tri poraza u grupi, iako se stidljivo pominjalo da imamo šanse za prolaz, bili su bolno prizemljenje.

Samo nekoliko dana nakon eliminacije Srbije, a dok je Evropsko prvenstvo još uvek u toku, stigle su i neke dobre vesti. Srpski rukometaši će preskočiti pretkvalifikacije za svetsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

 Muška rukometna reprezentacija Srbije igraće direktno u junskom baražu za Svetsko prvenstvo u Egiptu naredne godine, odluka je izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije.

Prethodno će se u aprilu održati pretkvalifikacije u kojima će učestvovati pobednici prve faze Litvanija, Rumunija, Turska i Izrael, kao i četiri najslabije plasirana tima sa Evropskog prvenstva Letonija, BiH, Rusija i Poljska.

Žreb za kvalifikacije obaviće se 30. januara u Beču, a mečevi će se igrati od 16. do 19. aprila. Pobednici će se priključiti ostalim timovima u junskom baražu.

Već je poznato 16 učesnika  Svetskog prvenstva u rukometu 2021. Pored domaćina Egipta i reprezentacije Danske, koja će braniti titulu, na tom turniru će nastupiti Hrvatska, Norveška, Slovenija i Španija kao učesnici polufinala sa Evropskog prvenstva. Vize su obezbedili Brazil i Argentina iz Južne Amerike, Alžir, Angola, Maroko i Tunis iz Afrike, kao i Bahrein, Japan, Katar i južna korjea od azijskih selekcija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC