Ostali sportovi

Horor povreda NFL zvezde srpskog porijekla: 17 operacija i borba za život!

Autor Mladen Šolak

Pažnja: uznemirujući snimak!

Izvor: Guliver, Joe Robbins/Getty Images North America

Aleks Smit (35), poznati igrač američkog fudbala srpskog porijekla, duže od godinu i po prolazi kroz jako težak period.

Bivši kvoterbek San Franciska (2005-12) i Kanzas sitija (2013-2017) prešao je 2018. u Vašington i ostavio za sobom upražnjeno mjesto koje je popunio sada prva zvijezda lige, Patrik Mahoms, koji je Čifsima donio titulu ove zime.

Za to vrijeme, momak koji je istetovirao simbol u znak sjećanja na pradedu, Srbina koji je došao u SAD iz Austrougarske, uglavnom je provodio vrijeme na rehabilitaciji od stravičnog loma noge.

Sredinom sezone 2018/19, Smit je u utakmici protiv Hjustona doživio snažan udarac Džej-Džej Vata i Karima Džeksona, u kojem je doživio dvostruki prelom noge. Stradali su mu tibija i fibula.

Izvor: Guliver, Joe Robbins/Getty Images North America

Zbog toga je bio skoro mjesec dana u operaciji i operisan je čak 17 puta zbog sepse. Na nogu mu je poslije toga stavljen mehanizam koji je nosio osam mjeseci, a kasnije je priznao da mu je noga zbog infekcije umalo bila amputirana!

"Sreća je što sam ostao živ!", rekao je u februaru ove godine u jednom intervjuu.

"Imao sam veoma ozbiljnu infekciju, izazvala je dosta komplikacija", rekao je tada, ali i izrazio nadu da će jednom ponovo zaigrati.

"Hoću da dokažem da mogu da se vratim i da budem kvoterbek u NFL-u", rekao je uporni Smit.

Pogledajte kako su izgledali njegovi ožiljci.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

NFL