• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bešić potpisao za Everton?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić, koji je skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova tokom dobrih igara na Mundijalu u Brazilu, novi je igrač Evertona, pišu engleski mediji.

 Bešić potpisao za Everton? Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prema tvrdnjama ostrvske štampe, Everton je pobijedio mnoge klubove u trci za igračem mađarskog Ferencvaroša. Za usluge odličnog veziste "zmajeva" platiće četiri miliona funti, prenijela je agencija "Anadolija".

Inače, Bešić će biti drugo ovosezonsko pojačanje trenera Evertona Roberta Martineza, a prije njega je u klub došao Garet Beri.

Martinez je ranije istakao kako mu se svidjela igra Bešića na Mundijalu i odmah je odlučio da ga dovede na "Gudison" jer se perfektno uklapa u fudbalski stil popularnih "karamela" iz Liverpula.

"Njegov osjećaj za odbranu je odličan i njegova sposobnost da predvidi gdje se kreće lopta i da pokrije širok prostor na terenu je primjer za druge fudbalere", opisuju britanski mediji stil igre mladog Bešića.

Britanski mediji takođe smatraju da bi Bešić trebao biti mnogo skuplji od četiri miliona funti i podvlače da je Everton odradio odličan posao.

Za 21-godišnjeg fudbalera interesovanje su pokazali Arsenal, Mančester junajted, Liverpul, Kardif i Svonsi, gdje je bio "već viđen".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC