• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vahi i Trabzonu baš i ne ide...

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bh. stručnjaku, Vahidu Holilhodžiću ne cvjetaju ruže u Turskoj. Naprotiv, Trabzonspor je sa njim na čelu zabilježio najgori start sezone u posljednjih 40-ak godina.

Poslije učešća na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom Alžira Halilhodžić je imao brojne ponude prije svega evropskih klubova. Među njima je, bio, kako je otkrio Halilhodžić i Mančester siti, ali se popularni Vaha odlučio za turski Trabzonspor i tako oduševio navijače i upravu ovog kluba.

U Turskoj je tada dočekan sa oduševljenjem, ali poslije nekoliko mjeseci, jasno je da njegova ekipa ne ide putem kojim je planirano.

Popularni Vaha je turski tim u nacionalnom prvenstvu i Ligi Evrope vodio ukupno u 14 utakmica, od kojih je čak osam završeno neriješenim rezultatom, a zabilježio je i četiri pobjede i dva poraza. Procent od 22 posto osvojenih bodova iz prvih 14 susreta svakako nije nešto sa čime bi mogli biti zadovoljni, kako navijači, tako i sam Halilhodžić.

Ovo je u stvari najlošiji početak prvenstva Trabzonspora u posljednjih 40 godina. Lošiji start je zabilježen samo u debitantskoj sezoni daleke 1975. Godine, kada je Trabzonspor u prvih osam utakmica upisao jednu pobjedu, pet remija i dva poraza.

Vahin tim je ove sezone u prvih osam utakmica odigrao čak šest neriješenih mečeva i zabilježio po jednu pobjedu i poraz. Sa ukupno devet bodova se nalazi na 12 mjestu tabele, a riječ je o klubu iz reda pet najboljih turskih timova u posljednjih nekoliko decenija.

Situacija u Ligi Evrope je, ipak, nešto bolja jer su „bordo-plavi“ u četiri odigrane utakmice sakupili sedam bodova i nalaze se na drugom mjestu koje ih vodi u nastavak takmičenja. Trabzonspor je upravo sinoć osvojio važan bod na gostovanju belgijskom Lokerenu sa kojim su odigrali 1:1.

Ovome treba dodati da je Trabzonspor odigrao i plej-of za plasman u grupnu fazu Lige Evrope u kojem je bio bolji od Rostova. Prvi meč je završen remijem, a u drugom su Vahini izabranici slavili sa 2:0.

Harizma i disciplina su zasigurno karakteristike koje se čitaju iz Halilhodžićeve bogate karijere i on je od dolaska u spomenuti turski klub počeo da rješava određene probleme koje je zatekao u svlačionici.

Tu svakako treba istaći njegov „sukob“ sa francuskim asom Maloudom. Uprava kluba i dalje vjeruje da je Halilhodžić kadar da Trabzonspor vrati na stare staze slave. Loš start prvenstva jeste zabilježen, ali čini se da Halilhodžić ima još kredita kod Uprave i navijača da promijeni kurs i počne bilježiti i vezane pobjede, piše Anadolija. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC