• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Rekord BiH dovoljan za 45. mjesto

Autor mondo.ba

Plivač Ensar Hajder oborio je bh. rekord i zauzeo 45. mjesto u disciplini 100 metara delfin na 12. svjetskom prvenstvu u 25-metarskom bazenu, koje se održava u Dohi.

Hajder je ovu dionicu u kvalifikacijama isplivao za 53,53 sekunde, te popravio rekord Bosne i Hercegovine star 18 godina, koji je koji je 1996. godine ostvario Janko Gojković( 54,44 sekunde).

Hajder će u Kataru plivati i 400 metara slobodno, 200 metara delfin i 100 metara mješovito.

Na ovom šampionatu od naših predstavnika nastupiće Arnel Dudić i Nina Žarković. Dudić će se takmičiti na 50 i 100 metara slobodno, a Žarkovićeva na 50 i 100 metara delfin

" Trenirala sam jako dobro, tako da mi je cilj da popravim lične rekorde u obje discipline u kojima se takmičim. Moja vremena na 50 i 100 metara delfin su blizu rekorda BiH pa bih voljela da oborim i njih. Moje najbolje vrijeme na 50 je 27,96 sekundi, a na duplo dužoj dionici je 1:20,00 minuta i to želim da popravim, Učestvovala sam na jednom svjetskom i bila sam na još dva evropska prvenstva. Ove godine prijavljen je rekordan broj takmičara na SP i konkurencija je jaka. U Dohi se osjećam kao u drugom svijetu i to se riječima ne može opisati. Jednostavno je presavršeno", izjavila je Žarkovićeva za "Glas Srpske".

.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC