• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac hrabro na umorni Meškov, pa šta bude...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

U Borcu m:tel svjesni da je Meškov favorit u utakmici SEHA lige u srijedu, ali potrudiće se da namuče bjelorusku ekipu koja će odigrati četiri meča u deset dana.

 Borac hrabro na umorni Meškov, pa šta bude... Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Još dvije utakmice, protiv Meškova i protiv Vardara ostale su Borcu m:tel do kraja prvog dijela regionalne SEHA lige.

Ona prva, protiv Meškova, biće odigrana u srijedu od 20 časova u dvorani Borik, a rukometaši Borca pokušaće da poslije višesedmične pauze iznenade favorizovanog protivnika koji je u međuvremenu igrao utakmice Lige šampiona.

"Imali smo pauzu od 25 dana, zbog raznih obaveza drugih ekipa neke utakmice smo odigrali ranije, a ovu pauzu smo iskoristili da zbog naših poznatih problema najviše psihički rasteretimo ekipu. Za ovu utkamicu spremali smo se sedam-osam dana jer odigrali smo dosta utakmica protiv Meškova i relativno dobro se poznajemo. Oni su jedna od najkvalitetnijih ekipa u SEHa ligi, skup izvanrednih pojedinaca, imaju desetak straaca što dovoljno govori o njihovoj snazi", rekao je pred ovaj meč trener Borca igor Rađenović.

Podršku Borcu na utakmici protiv Meškova daće i navijači, poplarni Lešinari, koji su najavili dolazak.

"Meškov igra agresivnu 6-0 odbranu koja nama uvijek zadaje probleme. Trudićemo se da zbog malog fonda igrača koje imamo umrtvimo utakmicu, smanjimo ritam jer nam to više odgovoara, pogotovo zbog naših starijih igrača jer znate da ne mogu izdržati svih 60 minuta. Našu šansu vidimo u tome da u deset dana oni moraju odigrati četiri utakmice. Mislim da će njihov trener pokušati da odmori neke igrače, jer koliko god fond igrača da imaš nije lako odigrati četiri utakmice u deset dana. Ono što mi je jako drago je što ćemo imati podršku navijača, Lešinara. Pored svih problema koje imamo nadam se da će igrači u tome naći dodatni motiv i da će nam navijači biti igrač više. Očekujem da se momci bore i dašto više problema zadamo protivniku", poručio je Rađenović.

Rukometaš Borca m:tel rekao je da je atmosfera u ekipi dobra i da su se igrači tokom ove pauze uspjeli malo da rasterete od problema sa kojima se suočava RK Borac.

"Vraća se i Duško Hercegovac koji je bio cijelu polusezonu povrijeđen. Drago mi je što će dvorana biti ispunjena, jer Banjaluka je grad rukometa. Mi možemo da obećamo da ćemo pružiti što borbeniju igru. Takođe, kao pšto je trener rekao, šansu vidimo u gustom rasporedu Meškova i činjenici da su u protekle dve sedmice igrali dve teške utakmcie Lige šampiona i sigurno je da su umorni. Ali radi se o dobroj ekipi individualno su jaki na svim pozicijama", rekao je Janković.

Mladi rukometša Borca m:tel nalazi se i na širem spisku selektora BiH Dragana Markovića za Svjetsko prvenstvo u Kataru, što mu, kako je priznao vrlo imponuje.

"Čim si na spisku, svako na spisku potajno se nada da će dobiti taj poziv na SP. Trudiću se da kroz ove dvije utakmice u SEHA ligi i u prijateljskoj sa Crvenom zvazedom da pokažem da mogu biti na tom spisku i nadam se da ću dobiti poziv. Drago mi je, jer nije mala stvar biti na spisku za jedno veliko takmičenje kao što je SP. Najvažnije je i skoncentrisan sam u ovom trnutku na utakmice s klubom", rekao je Janković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC