• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Borac prekinuo mostarsko prokletstvo!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac u sedmom uzastopnom pokušaju postigao je gol u mostarskim Vrapčićima protiv Veleža i osvojio jedan bod u subotu u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:1).

 Borac osvojio bod protiv Veleža Izvor: Samir.Cacan/MONDO
Izvor: Samir.Cacan/MONDO

  Tradicije postoje da bi se rušile, rekao je trener Banjalučana Vlado Jagodić u najavi utakmice u Mostaru aludirajući na veliki neuspješni niz crveno-plavih - od 2006. godine, "Velikan iz Platonove" nije dao gol u Mostaru, a posljednji put su osvojili bod prije četiri godine (0:0)...

Do subote popodne, 1. avgusta 2015. godine.

Borac je gubio i danas od 51. minuta, kada je mrežu Branislava Ružića pogodio Goran Matić nakon što se izborio za prostor između dvojice defanzivaca crveno-plavih i rutinski pogodio suprotan ugao poslije dubinske lopte Samira Merzića.

...
Izvor: YouTube

Imali su izabranici Vlade Jagodića svoje prilike u Vrapčićima, ali nisu bili precizni u nekoliko opasnih situacija ispred golmana Adnana Bobića. Doduše, igralo se po izuzetno visokoj temperaturi od 38 stepeni i tu treba tražiti razloge manjka koncentracije u ključnim trenucima.

I onda u drugom dijelu drugog poluvremena su gosti krenuli opasnije ka mreži Veleža, Toni Jović je nagovijestio pogodak svojim "makazicama" da bi u 86. minutu jedan "otpadak" pospremio iza leđa Adnana Bobića za 1:1.

...
Izvor: YouTube

Mogao je Borac i do pobjede u finišu, ali je do cijelog plijena mogao i Velež, pa je čini se remi bio i najrealniji ishod derbija u Mostaru.

Velež: Bobić, Čadikovski, Demić, Zolj, Ćemalović, Merzić, Janković, Matić, Nikolić, Osmanković, Maletić.

Borac: Ružić, Saničanin, Vidović, Ilić, Predragović, Jović, Koljić, Subić, Bečelić, Radinović, Jandrić.

TOK UTAKMICE

5 - Bez većih uzbuđenja u Vrapčićima, početno ispitivanje snaga.

9 - Odlična šansa za Borac! Kapiten Aleksandar Subić probio je lijevu stranu i pokušao da uputi povratnu loptu, ali ona mu se vratila na udarac. Na sreću domaćih navijača, Subić je izblokiran i lopta je završila u korneru.

13 - Mirza Ćemalović je propustio stopostotnu šansu za Velež! Poslije kornera je odlično šutirao, ali je bio za malo neprecizan.

17 - Elvir Koljić je imao dobru priliku, šutirao je ka golu Mostaraca, ali nije bio precizan, pa je na semaforu ostalo onih početnih 0:0.

20 - Odličan prodor kapitena "rođenih" Darka Maletića, inače nekadašnjeg člana Borca, po desnoj strani, ali je neko od defanzivaca gostiju u posljednjem trenutku izbacio loptu u korner.

23 - U Mostaru je temperatura 38 stepeni Celzijusa i jako je teško igrati fudbalerima oba tima.

25 - Osmanković je pokušao da uputi centaršut, ali mu je lopta prošla preko noge i umalo iznenadila golmana Borca Branislava Ružića. Ipak, nije bilo potrebe za njegovom intervencijom jer je lopta otišla iznad prečke.

26 - Arbitar Irfan Peljto je dozvolio tajm-aut igračima da se malo osvježe zbog visoke temperature.

35 - Odlična prilika za Borac nakon kornera Subića, ali je odlično odbranio golman Veleža Adnan Bobić.

45 - Toni Jović je loše šutirao poslije dobre akcije Banjalučana, da bi već u narednom napadu Uglješa Radinović pokušao da savlada golmana Bobića, ali lopta je završila tik iznad prečke.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica u Mostaru, trener Borca Vlado Jagodić ostavio je na klupi strijelca protiv Željezničara Petra Ilića, a uveo novajliju Zvezdana Đorđilovića, koji je po vokaciji lijevi bek.

51 - GOOOL! Goran Matić je strijelac za Velež! Merzić je uputio dubinsku loptu ka golu, Matić se izborio za prostor između dvojice defanzivaca Borca i plasirao loptu u suprotan ugao - 1:0.

66 - Pokušavaju gosti da stignu do izjednačenja, reagovao je i trener Jagodiće uvođenjem Mihajla Savanovića umjesto Fedora Predragovića, ali zasad se "rođeni" dobro brane.

67 - Žestok sudar glavama Elvira Koljića iz Borca i Veležovog igrača Josipa Barišića, iskorišten je i da fudbaleri malo predahnu i osvježe se.

74 - Đurđilović je unio dosta živosti u igru Borca. Probio je lijevu stranu i uputio idealan centaršut, ali je Subić glavom šutirao samo pored lijeve stative golmana "rođenih".

82 - Toni Jović je u razmaku od nekoliko minuta dva puta zaprijetio golmanu Bobiću, posebno je impresivan bio drugi pokušaj makazicama ali je lopta prozujala tik pored desne stative Veležove mreže.

86 - GOOOOL! Toni Jović je pogodio za izjednačenje!

88 - Prečka! Borac je propustio zicer, tačnije Elvir Koljić! Sa sedam metara je pogodio okvir gola! Banjalučani su mogli do potpunog preokreta u samo dva minuta.

92 - Anes Haurdić je imao odličnu šansu da ponovo donese prednost Veležu, ali je sa pet metara promašio gol!

- kraj -

EVROGOL ČOLIĆA ZA BOD ČELIKA

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sličan meč viđen je i u Istočnom Sarajevu, gdje je kao domaćin Olimpik dočekao Čelik iz Zenice. "Vukovi" su do prednosti stigli praktično u prvom napadu kad je vlastitu mrežu poslije centaršuta Sulejmana Smajića pogodio Semir Bajraktarević.

Taj rezultat stajao je na semaforu sve do posljednjeg minuta utakmice kada je evrogol sa 40 metara iz slobodnog udarca postigao Benjamin Čolić za veliko slavlje Zeničana.

"PLEMIĆI" S DESETORICOM DO TRIJUMFA U ZVORNIKU

Izvor: MONDO/Samir Cacan



Mostarski Zrinjski je do pobjede nad Drinom u Zvorniku stigao u samom finišu utakmice. Izabranici Vinka Marinovića su bili bolji rival od domaćina, ali su tek u 81. minutu uspjeli da zatresu mrežu preko Nevena Laštre, kojeg je odlično uposlio Goran Zakarić.

"Plemići" su do drugog trijumfa ove sezone stigli sa igračem manje jer je u 60. minutu isključen Anto Radeljić.

Pobjedu je izvojevala i Sloboda nad prijedorskim Rudarom (2:1), a novi premijerligaš Mladost Doboj Kakanj je remizirao protiv Slavije (1:1).

Premijer liga BiH, drugo kolo

OLIMPIK - ČELIK 1:1 (1:0)

/Bajraktarević 2 autogol - Čolić 90/

VELEŽ - BORAC 1:1 (0:0)

/Matić 51 - Jović 86/

SLOBODA - RUDAR PRIJEDOR 2:1(2:0)

/Ahmetović 36, Moranjkić 41 - Arežina 55/

MLADOST DOBOJ KAKANJ - SLAVIJA 1:1(0:0)

/Dilaver 58 - Rovčanin 55/

DRINA - ZRINJSKI 0:1

/Laštro 81/

Nedjelja

TRAVNIK - SARAJEVO (17 h)

ŽELJEZNIČAR - RADNIK (17.30 h)

ŠIROKI BRIJEG - VITEZ (20.30 h)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj Borac!

Ma Jagodic zna od Borca napraviti cudo! Osvojicemo mi ove sezone nesto, to je sigurno!

Toooo

Ja te volim, ja te volim Borče moj. Nadigrali su potpuno velež. Sad napuniti Gradski protiv Mladosti i nagraditi fantastične momke

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC