• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva gola i asistencija - malo li je...

Autor mondo.ba

Bosanskohercegovački golgeter Edin Džeko u dresu Rome debitovao je sa dva pogotka u fenomenalnoj prijateljskoj utakmici na stadionu Olimpiko. Roma je savladala Sevilju 6:4, a osim dva gola, "dijamant" upisao i asistenciju.

"Open day", predstavljanje novog Rominog tima, proteklo je u veličanstvenoj atmosferi na stadionu Olimpiko. Edin Džeko dobio je velike ovacije sa tribina, a bh. "dijamant" već na prvoj utakmici u dresu "vučice" pokazao je da će biti veliko pojačanje.

Roma je u sjajnom meču savladala osvajača Lige Evrope Sevilju rezultatom 6:4, a Džeko je bio dvostruki strijelac, te je upisao i jednu asistenciju.

Već na samom otvaranju meča, u četvrtom minutu, Džeko je iskoristio proigravanje Majkona i sjajnim golom digao publiku za noge.

Vasilis Torosidis povisio je na 2:0, da bi treći gol bio pravo remek djelo. Sjajno je Miralem Pjanić proigrao još jednog novajliju Salaha, koji je na tacni spustio loptu "dijamantu", kojem nije bilo teško da ugura loptu u praznu mrežu i postigne svoj drugi pogodak.

"Bio je ovo veliki debi za Džeku i Salaha. Edin je pokazao da zna davati golove i zbog toga je i doveden. Treći gol bio je fenomenalan, rezultat timskog rada", poručio je na kraju susreta prezadovoljni trener Rome Rudi Garsija.

Džeko je bio jedan od glavnih aktera i kod četvrtog Rominog gola. Odlično je asistirao Rađi Najngolanu za visokih 4:0. Rimljani su u nastavku postigli još dva gola (Muhamed Salah, Frančesko Toti), Sevilja čak četiri (Denis Suarez dva, Hoze Antonio Rejes, Koke), pa je na semaforu na kraju meča stajalo 6:4.

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC