• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona: Mančester slavi Depaja!

Autor mondo.rs

Dva gola i asistencija novog idola navijača Junajteda, za preokret protiv Briža. Lacio i Sporting nose minimalnu prednost na revanš. Pogledajte golove...

Ove večeri – pet pobeda domaćina u pet utakmica poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Samo je Mančester junajted ostvario ubedljiviju od gola razlike i to pogotkom Maruana Felainija u 94. minutu na asistenciju igrača utakmice, ili bolje reći igrača večeri, Memfisa Depaja.

Što?

Depaj je postigao dva divna gola i napravio preokret na prepunom "Old Trafordu" za 2:1 na poluvremenu, nakon velikog kiksa i autogola Majkla Karika na otvaranju meča, a onda i pogodio Felainija u čelo kada su svi mislili da je gotovo:

Mančester junajted – Klub Briž 3:1 (2:1).

Istorijski gledano, ovo je najneubedljivija pobeda "đavola" nad belgijskim timovima na "Old Trafordu": Anderleht 10:0, Anderleht 3:0, Briž 5:1, i sada Briž 3:1.

I zaista, osim bravura mladog Holanđanina Depaja, koji je pored golova i asistencije imao još dve velike šanse da se upiše u strelce, malo toga inventivnog, dopadljivog i pohvalnog moglo je da se vidi u igri ekipe Luja van Gala, koji je ostavio Bastijana Švajnštajgera na klupi, a uveo ga na poluvremenu umesto neubedljivog strelca autogola, Karika.

Od Briža, naravno, očekivala se defanziva, koja je do 94. minuta držala rezultat koji je davao kakve-takve nade pred revanš, ali je onda Felaini zakucao glavom loptu u mrežu i verovatno upisao Junajted u red učesnika grupne faze Lige šampiona za sezonu 2015/16, nakon što se ovo takmičenje nije igralo na "Teatru snova" prošle sezone.

Tako je prekinut niz od 17 godina neprekidnog učešća u evropskoj eliti pod vođstvom sera Aleksa Fergusona, a krivac je bio, naravno znate to, Dejvid Mojes.

U Rimu, minimalac! Ali, zaslužen.



Iako je Bajer Leverkuzen uzdrmao prečku gola Lacija i potom postigao gol koji je poništen nakon klinički precizne odluke sudijske petorke (milimetri su bili u pitanju), klub iz Rima imao je više od igre tokom 90 minuta tvrdog fudbala na "Olimpiku" i kao nagrada došao je gol zaboravljenog Baldea Kejte.

On je izveo sjajan solo prodor i preciznim udarcem poslao loptu pred Bernda Lena, od stativu, u mrežu: Lacio – Bajer 1:0 (0:0). Igrao se 77. minut.

Naš Dušan Basta bio je odličan u timu Stefana Pijolija, dok se Filip Đorđević povredio tokom priprema i nije mogao da nastupi u prvoj od dve utakmice sezone za Lacijale.

CSKA vratio je u Moskvu poraz iz Lisabona, iako je do finiša imao obećavajućih 1:1 i razočaravajuće promašeni penal u prvom poluvremenu.

Na kraju: Sporting – CSKA 2:1 (1:1), zahvaljujući golu Islama Slimanija u 82. minutu.

U prvom poluvremenu, koje je bilo mnogo burnije, Sejdu Kejta promašio je penal kojim je imao priliku da anulira rano vođstvo "lavova", nakon pogotka Teofila Gutijereza (asistent je bio Brajan Ruiz), ali se iskupio u 40. minutu, na pas Romana Eremenka.

Naš Zoran Tošić igrao je do 79. minuta, kada ga je zamenio Bugarin Georgi Milanov.

U isto vreme u Belorusiji, naš šampion Partizan imao je dve velike šanse preko Andrije Živkovića da postigne gol za 0:1, prvu je Živković propustio kada su crno-beli imali 11 igrača na terenu, drugu nakon što je isključen Marko Jevtović, što je BATE surovo kaznio i golom Mihaila Gordičuka stigao do minimalca pred revanš u Beogradu – 1:0.

A, i počelo je minimalcem!

Minimalcem, koji je približio Kazahstan Ligi šampiona.

Fudbaleri Astane savladali su na domaćem terenu ekipu APOEL-a rezultatom 1:0, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona. Prvak Kazahstana napravio je veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja, a izuzetno značajan pogodak protiv Kiprana postigao je Džolčijev još u 14. minutu.

Važnoj pobedi domaćina doprineli su zlatni srpski omladinac Nemanja Maksimović i iskusni golman Nenad Erić, koji su odigrali celu utakmicu. Revanš susret igra se sledeće nedelje u Nikoziji.

REZULTATI:

Astana - APOEL 1:0 (1:0)
BATE Borisov – Partizan1:0 (0:0)
Lacio - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
Mančester junajted – Klub Briž 3:1 (2:1)
Sporting Lisabon - CSKA Moskva 2:1 (1:1)

U sredu:

Skenderbeg - Dinamo Zagreb
Seltik- Malme
Bazel - Makabi Tel Aviv
Rapid Beč - Šahtjor Donjeck
Valensija – Monako


UŽIVO:

KRAJ NA SVIM TERENIMA - PET UTAKMICA, PET POBEDA DOMAĆINA, SAMO JUNAJTED S VIŠE OD GOLA RAZLIKE:

Astana 1:0, BATE 1:0, Lacio 1:0, Sporting 2:1, Mančester junajted 3:1.

90 + 4 - GOL MANČESTERA!

Poslednji trenuci utakmice na "Old trafordu" i gol koji će, najverovatnije, napraviti razliku na kraju!

Ponovo je u centru pažnje bio Memfis Depaj, strelac dva gola, koji je ovog puta poslao pravu loptu u prostor za Maruana Felainija, a ovaj glavom razgalio "Teatar snova", par sekundi pre poslednjeg zvižduka sudije.



Minut pre toga, Bruceze je skinuo zicer Krisla Smolinga, ali ovog puta nije mogao ništa.



82 - SPORTING OPET VODI!

U finišu utakmice, posle velikog pritiska, Andre Kariljo asistirao je Islamu Slimaniju, koji je sa ruba šesnaesterca lepo ciljao i pronašao "malu mrežu" za 2:1!

80 - BRIŽ S DE SETORICOM!

Deset minuta pre ulaska u nadoknadu vremena, Brendon Mekel dobio je drugi žuti karton, možda i nepotrebno.

77 - GOL LACIJA!

Nakon što su u otvorenoj utakmici i Italiijani i Nemci mogli do vođstva, prvi je to uradio domaćin. Balde Kejta izveo je sjajan solo prodor i potom, kada je ušao u šesnaesterac, tukao neodbranjivo, od stativu - 1:0!



Grmi "Olimpiko".

58 - UMALO HET-TRIK DEPAJA!

Ovog puta Bruceze snašao se s loptom koju je ka njegovom golu uputio Depaj, verovatno igrač utakmice. Van Gal je na poluvremenu uveo Švajnštajgera umesto Karika.



43 - ŠTA RADI DEPAJ!?

Holanđanin novom bravurom dovodi Junajted u vođstvo - 2:1! Pogledajte: majstorija!



40 - ISKUPIO SE DUMBIJA, 1:1 U LISABONU!

Roman Eremenko asistirao je Dumbiji, koji je pokazao staloženost u gol šansi i rutinski pogodio donji desni ugao - iskupljenje za promašen penal!

28 - ŠOU U RIMU!

Prvo je Lars Bender pogodio prečku i ućutkao glasne Lacijale na tribinama, a onda je u razmaku od nekoliko sekundi huknuo ceo "Olimpiku", kad Lacio nije iskoristio kontru 5 na 3. Ostaje 0:0.

27 - DUMBIJA PROMAŠUJE PENAL!

Fudbaler iz Obale Slonovače, kojeg je ovog leta Roma pozajmila klubu iz kog ga je pre godinu dana dovela, loše je izveo najstrožu kaznu, nakon što je Cunajet Čakir pokazao na belu tačku zbog faula Žefersona.

Ostaje 1:0.



13 - IZJEDNAČENJE U MANČESTERU!

Samo pet minuta trajalo je vođstvo Briža na "Teatru snova". Olakšanje fanovima Junajteda, koji prošle sezone nisu gledali Ligu šampiona posle 17 uzastopnih godina u evropskoj eliti, doneo je novajlija Memfis Depaj.



Briljantnu solo akciju Holanđanin je završio udarcem u donji levi ugao gola Sebastijana Brucezea, koji nije imao šansi da odbrani - 1:1.



12 - VODI SPORTING!

Portugalci su "na vreme" otvorili CSKA iz Moskve, za koji od prvog minuta igra naš Zoran Tošić. Brajan Ruiz je zatresao mrežu Igor Akinfejeva - 1:0!





8 - VODI BRIŽ U MANČESTERU!

Hladan tuš na "Old trafordu". Nakon centaršuta Belgijanaca, vezista Majkl Karik veoma nespretno se poneo i - pogodio je svoju mrežu! Autogol, 0:1.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC