• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Lider "pao" u Banjaluci!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac je dočekao u subotu uveče neporaženi Zrinjski, koji nije primio nijedan gol ove sezone. Ne samo da su "plemići" iz Mostara vadili loptu iz mreže već su ostali bez boda na Gradskom stadionu 2:1 (1:0).

 PL BiH: Lider "pao" u Banjaluci! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Lider Premijer lige Bosne i Hercegovine došao je u Banjaluku na derbi devetog kola kao neporaženi tim koji nije kapitulirao nijednom u osam prethodnih prvenstvenih utakmica.

Golman Goran Karačić vjerovatno se potajno nadao rušenju rekorda nekadašnjeg čuvara mreže Željezničara Adnana Guše (1.180 minuta bez primljenog pogotka), ali je već u 23. minutu morao da vadi loptu iz mreže.

Strijelac je bio ponajbolji fudbaler utakmice Uglješa Radinović, koji je fantastičnim volej udarcem doveo Borac u vođstvo! Na 2:0 povisio je Toni Jović u 68. minutu poslije sjajnog kontranapada i time je parkitčno "prelomio" utakmicu.

Međutim, trener gostiju Vinko Marinović se nije predavao i poslije smanjenja rezultata u 81. minutu za koje se postarao "rezervista" Vučina Šćepanović, "plemići" su jurnuli po izjednačenje, ali je odbrana Borca uspjela da sačuva vođstvo za treću ovosezonsku pobjedu!

S druge strane, Mostarcima je ovo bio prvi neuspjeh u tekućem šampionatu.

Borac: Jović, Saničanin, Vidović, Savanović, Predragović, Jović, Radinović, Runić, Paštar, Jandrić, Marjanović.

Zrinjski: Karačić, Blaić, Peko, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Laštro, Zakarić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara


TOK UTAKMICE

1 - Počeo je meč na Gradskom stadionu

5 - Banjalučani su agilnije ušli u meč, stalno napadaju ka golu Zrinjskog, ali bez ozbiljnijih šansi.

18 - Uglješa Radinović se našao u šansi, dobro šutirao, ali je golman Goran Karačić odbranio njegov udarac.

23 - GOOOOL! Volej Uglješe Radinovića i Borac je poveo! Asistirao je Toni Jović! Karačić je morao da vadi loptu iz vlastite mreže nakon 733 minuta, a rekord u BiH drži nekadašnji čuvar mreže Željezničara Andan Gušo sa 1.180 minuta bez primljenog pogotka.

30 - Zrinjski se poslije prvog primljenog gola ove sezone pokušao vratiti i prvu priliku stekao preko Gorana Zakarića, ali je napadač Mostaraca šutirao visoko iznad prečke Borčevog gola.

43 - "Plemići" pokušavaju da zaprijete golmanu Bojanu Joviću prije odlaska na odmor, ali zasad odbrana Banjalučana besprijekorno funkcioniše, kao i vezni red, pa gosti nemaju gotovo nikakvih šansi pred golom domaćina.
45 - Zakarić je izborio korner, ali su defanzivci Borca lako otklonili opasnost.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljen je meč u Banjaluci. Trener gostiju Marinović odmah je uveo Vučinu Šćepanovića, a Peru Stojkića pomjerio više ka napadu.

48 - Upravo je Stojkić autor prve opasnosti ispred Borčevog gola, kad je uhvatio volej sa nekih 35 metara, ali je bio za malo neprecizan.

53 - Zakarić je napravio slalom kroz odbranu Banjalučana, ali je u posljednjem trenutku odbrana Borca spriječila da uputi udarac i izbacila loptu.

63 - Zvonimir Vlaić je uputio odličan udarac u same rašlje gola Borca, ali je još bolje intervenisao golman Bojan Jović. Ovo je bila njegova prva intervencija na meču.

68 - GOOOL! Borac je uduplao prednost! Strijelac je Toni Jović! U jeku napada Zrinjskog ka golu Banjalučana, sijevnula je kontra koju je kreirao Lazar Marjanović, a Jović istrčao nekih 40-ak metara i plasirao loptu u donji lijevi ugao - 2:0.

71 - Toni Jović je propustio priliku da "ovjeri" pobjedu Borca, međutim odlično je reagovao golman Zrinjskog nakon njegovog udarca glavog, da bi u narednom napadu "plemići" bili veoma blizu da smanje rezultat poslije udarca Zakarića, ali je uz pomoć prečke odbranio Bojan Jović.

81 - GOOOL! Zrinjski je smanjio na 1:2. Vučina Šćepanović je bio najviši u skoku poslije centaršuta iz kornera i zakucao loptu pod prečku!

90 - Pokušavaju "plemići" da stignu do remija, ali odbrana Borca odolijeva svim napadima.

- kraj -

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

FKB

Naprijed Borac!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC