• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašan meč u Dalasu, vratio se pravi Kajri!

Autor mondo.rs

Prethodne noći odigran je veliki broj mečeva u NBA, ali jedan se izdvojio. Pogledajte kako je rešen... Bjelica solidan, Marjanović bez poena.

Kajri Irving je već neko vreme na parketu, posle teške povrede kolena "zarađene" u finalu NBA lige, prošlog proleća.

Međutim, prethodne noći se zvanično vratio u ulogu koja mu pripada, bez obzira što pored sebe ima i Lebrona Džejmsa i Kevina Lava.

U ulogu "klačera".

Njegove trojke, od čega jedna u produžetku, slomile su žestok otpor Dalas Meveriksa – 107:110, posle 97:97 nakon četiri četvrtine u Teksasu.

Irving je ubacio 22 poena Mevsima, a poslednja – u dodatnih pet minuta – usledila je nakon polaganja "Kinga" Džejmsa, za konačnu kapitulaciju Dirka Novickog i drugova.

Džejms je meč završio sa 27 poena, računajući i koš za 105:106, na minut pre kraja produžetka, posle čega je Deron Vilijams pokušao pomalo neozbiljnu trojku i kazna je bila neminovna. Irving je "sa vrha kapice", uz sirenu koja je označavala kraj napada, pogodio trojku koja je rešila pobednika.

Osmu uzastopnu pobedu Kavalirsa, Džejms je opisao rečima...

"To je jednostavno poverenje koje gajim prema njemu, a on ima i veru u samog sebe", rekao je o Irvingu, aludirajući na to da je i sam mogao da šutira u pomenutom napadu, ali da je odigrao "pas više" i da je to donelo pobedu ekipi Dejvida Blata.

Bila je ovo tek deseta utakmica Irvinga ove sezone, od kada je povredio meniskus i čašicu kolena u prvom meču finalne serije sa Golden Stejt Voriorsima, prošlog juna, u kojem je Klivlend ostao bez prve titule prvaka u drugom finalu.

Klivlend je gubio 16 poena razlike u prvoj četvrtini i nije vodio sve do Irvingove trojke na deset minuta pre kraja, za 74:75. To je bila prva od devet promena vođstva za manje od četiri minuta, zaključno sa još jednom Irvingovom trojkom, za 83:85.

"Nismo bili tim kakav želimo da budemo u prvom poluvremenu, ali smo ostali u igri. Talenat nas je držao neko vreme, ali smo zgusnuli redove u drugom poluvremenu i odgovorili zaista dobro kada su oni odigrali 'small ball' košarku. Za nas je zaista luskuz da imamo taj kvalitet", rekao je Irving.

Čandler Parsons sa 25 poena (10/14 iz igre) bio je prva perjanica Dalasa.

Bilo je 95:95 kada je Džejms zakucao sa dve ruke, na 20 sekundi pre kraja četvrte četvrtine, ali je morao hitno u odbranu, iako je smatrao da je usput bio i fauliran. Nije dobio ono što je želeo, pa je neuništivi Novicki dobio priliku da "hiljaditi" put reši utakmicu šutem uz zvuk sirene, ali se dogodilo neočekivano – Iman Šampert mu je ukrao loptu i Blat je pozvao tajm-aut na manje od sekund do kraja.

"Ne čudi me to, jer znamo da 'Šamp' ima najbrže ruke u ovom poslu. To stalno ponavljamo...", rekao je Džejms.

"Imao je važnu 'krađu' na kraju meča, jednu pred kraj četvrte, jednu u produžetku, a u oba slučaja bila nam je neophodna dobra odbrana. Zbog toga je na terenu kad se rešava".

Šampert je i u dodatnih pet minuta oteo loptu Vilijamsu, koji je zaustavljen na 16 poena i deset asistencija, dok je Novicki stao na 17 poena i 11 skokova. Dobro ga je čuvao Kevin Lav, koji je loše šutirao (5/19), ali stigao do dabl-dabl učinka od 15 poena i 11 skokova.

Mevsi si umali 10:0 i 23:7, ali je Klivlend potom vezao 15 poena u nizu.

Dobar skok i dodatnih pet minuta košarke, omogućili su Klivlendu rekord sezone od 97 šuteva za 53 minuta igre, od čega su Kavsi opalili čak 44 trojke!? I nisu bili loši: 39 odsto za tri (17 pogodaka) i 41 odsto iz igre (40 pogodaka). Na sve to, napravili su samo devet izgubljenih lopti, a prosek im je bio 11 u prethodnih šest mečeva koji su bili završavani posle 48 minuta igre.

Novicki je ove večeri postao 14. igrač u istoriji lige sa preko 46.000 minuta na terenu.



Košarkaši Oklahome pobedili su u noći između utorka i srede Minesotu 101:96, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je u porazu Timbervulsa postigao šest poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 30 poena, od kojih je 12 postigao u poslednja tri minuta utakmice. Rasel Vestbruk je utakmicu završio sa 22 poena i 11 skokova, dok je Enes Kanter dodao 18.

U redovima Minesote najbolji je bio Endru Vigins sa 22 poena, Zek Lavin je postigao poen manje, a Šabaz Muhamed 20. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je na terenu proveo 26 i po minuta i imao je učinak od šest poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju.

Košarkaši San Antonija su u gostima bili bolji od Detroita - 109:99 i tako stigli do devetog uzastopnog trijumfa.

U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Toni Parker s 31 poenom, Lamrkus Oldridž je postigao 22, Manu Djinobili je ubacio 15, a Tim Dankan 14 poena. Srpski centar Boban Marjanović na terenu je proveo samo četiri minuta i za to vreme nijednom nije šutnuo na koš, a zabeležio je samo po jedan skok i asistenciju.

"Parker i Đinobili su nas zasita povredili... Bože, koliko godina već izgovaram ovo", rekao je trener Detroita Stan van Gandi uz kiseli osmeh.

U poraženom timu Kentavijus Kaldvel-Poup bio je najbolji sa 25 poena.

Indijana je na svom terenu savladala Feniks 116:97, predvođena Polom Džordžom koji je postigao 21 poen, Njujork je, takođe, kod kuće, pobedio Boston 120:114, dok je Hjuston u gostima bio bolji od Memfisa 107:91, uz 25 poena Džejmsa Hardena.

Milvoki je kod kuće pobedio Čikago 106:101.

Janis Adetokunbo je bio najbolji u pobedničkom timu sa 29 poena, a pogodio je i ključna slobodna bacanja u finišu utakmice. On je imao i 10 skokova, pa je tako stigao do četvrtog "dabl-dabl" učinka u sezoni.

Na drugoj strani, Džimi Batler je ubacio 30 poena uz osam skokova i šest asistencija. Nikola Mirotić je utakmicu završio sa 17 poena, dok je Pau Gasol postigao deset, ali je upisao i 14 skokova i pet asistencija.

Los Anđeles Lejkersi su kod kuće bili bolji od Nju Orleansa 95:91 i na taj način prekinuli niz od četiri vezana poraza.

U redovima Lejkersa najbolji je bio Luis Vilijams sa 19 poena, Džordan Klarkson je postigao poen manje, dok je Kobi Brajant utakmicu završio sa sedam poena.

Najbolje od prethodne noći!
Izvor: YouTube


REZULTATI:

Indijana – Finiks 116:97
/Džordž 21, 7 sk, 1 as – Teletović 19, 5 sk, 2 as/

Detroit – San Antonio 99:109
/Kaldvel-Poup 25, 3 sk, 2 as – Parker 31, 4 sk, 3 as/

Njujork – Boston 120:114
/Porzingis 26, 6 sk, 2 as – Tomas 34, 2 sk, 8 as/

Memfis – Hjuston 91:107
/Gasol 20, 5 sk, 3 as – Hauard 17, 14 sk, 1 as/

Milvoki – Čikago 106:101
/Adetokunbo 29, 10 sk, 5 as – Batler 30, 8 sk, 6 as/

Minesota – Oklahoma 96:101
/Lavin 21, 9 sk, 4 as – Vesbruk 22, 7 sk, 11 as/

Dalas – Klivlend 107:110
/Parsons 25, 8 sk, 1 as – Džejms 27, 10 sk, 7 as/

L. A. Lejkers – Nju Orleans 95:91
/Vilijams 19, 4 sk, 8 as – Evans 21, 5 sk, 4 as/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC