• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana i Andrea bez finala

Autor mondo.rs

Srpske strelkinje Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović nastupale su u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušna puška, ali nisu izborile plasman među osam najboljih

 Ivana i Andrea bez finala Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović prve su iz srpske delegacije u Riju počele takmičenje na Olimpijskim igrama.

One su nastupale u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušna puška, ali nisu uspele da izbore plasman među osam najboljih.

Ivana, koja je pre četiri godine osvojila olimpijsko srebro u Londonu, u disciplini malokalibarska puška trostav, završila je kvalifikacije na 12. mestu sa 415.4 krugova, dok je Andrea okonačal nastup na 26. poziciji sa "upucanih" 413.5 krugova.

Slučajnost ili ne, ista situacija bila je i pre četiri godine u Londonu. Upravo su Ivana i Andrea bile prve posle zvanične ceremonije otvaranja Igara koje su iz srpske delegacije izašle na borilište i nastupale su baš u istoj disciplini. I tada su ostale bez finala. Arsović je tada bila 15. u kvalifikacijama, a Anđušić Maksimović (tada samo Maksimović) okončala je nastup na 37. mestu u kvalifikacijama. Kasnije je zasijala u disciplini malokalibarska puška trostav, kada je osvojila srebrnu medalju.

U kvalifikacijama, u kojima su pucale u četiri serije po deset metara srpske devojke dobro su startovale, ali su u nastavku bile malo nepreciznije. Srpska barjaktarka Anđušić Maksimović je ostvarila po serijama 104.2, 105.0, 102.4, 103.8 krugova, dok je Arsovićeva redoom beležila rezultate 104.3, 103.4, i u poslednje dve serije identičnih 102.9.

U konkurenciji 51 takmičarke najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Kineskinja Li Du sa 420.7 krugova, što je novi olimpijski rekord, ispred Nemice Barbara Engleder sa 420.3 kruga i Elahe Ahmadi iz Irana (417.8).

Poslednja, osmoplasirana, koja se dokopala finala, Kineskinja Ji Siling "upucala" je 415.9 krugova, odnosno 0.5 krugova više od Ivane Anđušić Maksimović.

Kasnije će na "vatrenu liniju" izaći i strelci Damir Mikec i Dimitrije Grgić u kvalifikacijama discipline 10 metara vazdušni pištolj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC