• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka se poklonila srpskim olimpijkama! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sjajne srpske olimpijke Saša Čađo, Dragana Stanković, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović doputovale su u Banjaluku, gdje ih je primio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i bh. takmičare Mihajla Čeprkala i Tatjanu Đekanović

 Srpske olimpijke doputovale u Banjaluku na prijem kod Milorada Dodika FOTO Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličio je prijem za srpske olimpijke Sašu Čađo, Draganu Stanković, Tijanu Bošković, Brankicu Mihajlović, te tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jadranka Trkulja, koje su doputovale u Banjaluku.

Reprezentativke Srbije porijeklom iz Republike Srpske obradovale su navijače s obje strane Drine. Banjalučanka Saša Čađo i Dragana Stanković iz Novog Grada osvojile su bronzanu medalju u košarci, dok su odbojkašice Brankica Mihajlović iz Brčkog i Tijana Bošković iz Bileće bile srebrne.

Dodik je svim olimpijcima uručio prigodne poklone, te obećao najveća priznanja koja će im biti uručena 9. januara na proslavi Dana Republike.

Nakon prijema kod predsjednika, olimpijci su se obratili medijima, a onda je uslijedila zajednička šetnja Gospodskom ulicom.

Brankici Mihajlović ovo je treći doček, nakon sjajnog doživljaja u Beogradu i rodnom Brčkom.

BH. OLIMPIJCI

Predsjednik Srpske razgovarao je i sa banjalučkim plivačem Mihajlom Čeprkalom i Tatjanom Đekanović iz Teslića, koja je u Rio de Žaneiru nastupila u gađanju vazdušnom puškom. Sa košarkaškom reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama bio je i fizioterapeut Branko Stojnić, takođe iz Banjaluke.

"Emocije se još nisu slegle, euforija i dalje traje. To se vidi i po ovom prijemu. Veliko hvala predsjedniku. Nama ta podrška mnogo znači. I ubuduće ćemo davati svoj maksimum, da na terenu pokažemo da zaista vrijedimo, kako bismo na najbolji način prezentovali sebe, ali i one države i gradove odakle dolazimo", rekla je Mihajlovićeva okupljenim novinarima.

Veliki broj, prvenstveno mladih, okupio se danas ispred Palate predsjednika, kako bi se fotografisao sa olimpijcima te dobio autogram.

"Predsjednik Dodik uručio nam je stipendije, novčanu pomoć, te je obećao da će uvijek biti uz nas, što je najbitnije. Hvala mu na tome. Nismo navikli na ovakvu medijsku popularnost i pažnju. Predsjednik je još jednom dokazao da radi najbolje za sport i državu", dodala je Brankica.

Od sreće je sijao i sam predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"Ovo je posebna čast, zadovoljstvo i veoma sam srećan što mogu u ime Republike Srpske da se zahvalim njima koje su se vinule u sportske visine i dotakle vrh. Za sve neprospavane noći, iščekivanja i uspjeh koje su nam podarili, osjećaj sreće i zadovoljstva koje smo imali prethodnih dana, a pogotovo danas kada su sa nama u Republici Srpskoj. Sve danas pripada njima. Hvala im što su odvojili vrijeme i što su danas u Banjaluci da budu s narodom, iako znamo da ih čekaju odmor i porodice koje još nisu vidjeli", poručio je predsjednik Dodik.

Uspješne olimpijke očekuju i priznanja.

STANKOVIĆ

"Oduševljeni smo dočekom, naročito u Republici Srpskoj, ali i u Srbiji. Svi su uzbuđeni, kao i mi. Još nismo svjesni šta smo stvarno postigli. Zahvaljujem se svima koji su došli ovdje da nas podrže", naglasila je Dragana Stanković, koja je istakla da nema mnogo vremena za odmor i da je uskoro očekuje povratak klupskim obavezama.

"Republika Srpska će im se odužiti na najbolji mogući način. Još od ranije pratimo njihove aktivnosti. Neki od njih imali su stipendije Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pratimo njihove rezultate i stimulisati ih u okviru svojih mogućnosti. Svima njima koji osvoje medalje na ovako velikim takmičenjima, za Dan Republike biće im dodijeljen orden. Tako će biti i 9. januara, kada ćemo dodijeliti odlikovanja Republike Srpske u ime predsjednika", naglasio je Dodik.

Tijana Bošković takođe nije krila oduševljenje dočekom u gradu na Vrbasu.

"Zahvalila bih se na ovom divnom dočeku. Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje. Kao i ostalim djevojkama, znači mi puno ova podrška. Potrudićemo se da i u narednom periodu obradujemo ljude koji nas prate i podržavaju", poručila je mlada Brčanka.

Košarkaška reprezentativka Srbije Saša Čađo vratila se kući.

"Zahvaljujem se predsjedniku na fenomenalnom dočeku i poklonima. Imali smo kratko i lijepo druženje. Znam da smo bile podstrek svoj djeci, da nas je narod pratio, da je bilo mnogo neprospavanih sati. Svima se od srca zahvaljujem. Drago mi je što je u Banjaluku stigla olimpijska medalja i što smo vam donijeli radost", poručila je Čađo i dodala:

"Moj san je dosanjan. Radim ono što najviše volim - igram košarku. Uz svu ljubav prema košarci, dobila sam i priliku da predstavljam svoju zemlju. Dobili smo šansu, iskoristili je, donijeli bronzu i u mnoge domove veliku količinu radosti. Sva ta podrška i ljudi koji navijaju za nas, nama daju dodatnu energiju", zaključila je Čađo.

Komentari 12

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zzz

Ne znam šta se Dodik kiti njihovim uspjesima s obzirom na to da je njihov uspjeh ulaganje SRBIJE a ne BiH!!! Blago njima pa je Olimpijada bila pred izbore, inače ih ne bi ni doveli...

BL

Dodik i njegov klan su unistili BL sport,taj isti mladi krajisnik ,odakle mu obraz...

Lol

@BL koji obraz???..dnp dna,donja strana

Lol

Obicni marketing...niko ga ni ne posjecuje xaxa...kraaaj

Banjalučanin

Slažem se da je velika čast ugostiti srpske olimpijce, ali mi je ipak malo zasmetalo što su banjalučanin i teslićanka gurnuti u stranu kao nebitni. I oni su iz RS i oni su naši, bez obzira što su igrali pod stranom zastavom.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC