• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić "srušio" Efes

Autor mondo.rs

U prvoj utakmici 15. kola Evrolige, koja se igrala u Istanbulu, košarkaši Real Madrida savladali Efes.

 Luka Dončić "srušio" Efes Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Real je "prvi krug" utakmica u Evroligi završio pobedom. Ukupno desetom u sezoni.

Košarkaši "kraljevskog kluba" oporavili su se od poraza od Crvene zvezde mts i u Istanbulu su slavili protiv ekipe Efesa. U jednoj ne tako kvalitetnoj utakmici, ali vrlo neizvesnoj, više iskustva (možda i sreće) bilo je na strani igrača Pabla Lasa.

Luka Dončić je odigrao briljantnu partiju (17 poena, 5 skokova i 9 asistencija), a upravo je njegovom trojkom (78:75), a onda i asistencijom za Gustava Ajona (80:78) - Real došao do ključne prednosti koju je na kraju sačuvao meksički centar blokadom nad Tomasom Ertelom koji je išao na polaganje kako bi svom timu izborio produžetak.

Prethodno je veliku glupost napravio Džej Si Kerol, kada je izgubio loptu i poklonio poslednji napad turskom timu, ali tim Velimira Perasovića to nije kasnio.

Real je u ovom meču bio pojačan za Rudija Fernandeza (14 poena) i Jonasa Mačijulisa (8 poena), ali oslabljen neigranjem Serhija Ljulja, a mladi slovenački košarkaš Dončić preuzeo je odgovornost na sebe i rešio meč.

EFES - REAL MADRID 78:80 (22:21, 14:16, 27:24, 15:19)

Zanimljivo je i to da ni u jednom trenutku u toku meča jedan od timova nije imao veću prednost od šest poena razlike, a u poslednjoj deonici su se smenjivali u vođstvu - najviše za "plus tri".

Osim pomenutih Dončića, Fernandeza i Mačijulisa istakao se i Gustavo Ajon sa 8 poena i 9 skokova, a u potpunosti je podbacio Entoni Rendolf koji je pogodio samo jedan šut iz igre (1/7).

Kada je u pitanju ekipa Efesa rednjačio je Pol Brendon sa 16 poena, dok su Braun i Danston imali po 14, s tim da je prvi imao 8, a drugi 5 skokova.

EFES: Tomas 2, Hanikat 6 (10 sk), Balbaj, Braun 14 (8 sk), Osman 10, Grejndžer 4, Omić 4, Ertel 8 (6as), Mutaf, Brendon 16, Danston 14 (5 sk).


REAL MADRID: Rendolf 3, Drejper 3, Fernandez 14, Dončić 17 (5 sk i 9 as), Mačijulis 8, Rejes 8, Ajon 8 (9 sk), Kerol, Hanter 6 (8 sk), Tompkins 6, Tejlor 7.

Efes - Real
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC