• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH gori, a država se češlja

Autor mondo.ba

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aleksandar Fulurija izjavio je da u Savezu vlada sumorna finansijska situacija zbog nekoliko ogromnih tužbi i sudskih procesa dodavši da ne zna kako će izaći na kraj sa ovim problemima.

Od samog dolaska na čelo Saveza u aprilu nova garnitura KS BiH se susrela sa brojnim finansijskim problemima, ali je uprkos tome uspjela da obezbijedi odlazak rekordnog broja selekcija na evropska prvenstva.


"Svjedoci smo posljednjih mjeseci da se susrećemo sa izvršnim sudskim presudama, prijetnjama blokade računa… I pored tih velikih problema mi smo uspjeli na EP poslati devet reprezentativnih selekcija, što je rekordan broj do sada. Na kraju možemo reći da smo zadovoljni urađenim u uslovima kakvim se nalazimo. Na kraju godine smo ostvarili značajan rezultat na Eurobasketu do 18 godina. Javnost je neopravdano nezadovoljna, jer nije mala stvar biti šesti u Evropi, ali čini mi se da mi priznajemo samo medalje kao da smo velika košarkaška nacija", rekao je Fulurija za "Nezavisne novine".


Mnoge selekcije u 2016. godini su strepile hoće li uopšte učestvovati na evropskim šampionatima. Ipak, u KS BiH uz mnoge napore uspjeli su pronaći sredstva za izlazak na međunarodnu scenu.


"Na kraju smo ipak uspjeli da obezbijedimo sva sredstva i sve uslove za naše selekcije, a posebno bih izdvojio angažman našeg generalnog sekretara Dubravka Barbarića. Kao što znate, susrešćemo se sa brojnim poteškoćama koje otežavaju rad Saveza. Spomenuću samo da bivši generalni sekretar Harun Mahmutović potražuje 500.000 KM, dok je njegov prethodnik Zdravko Knežević dobio dugogodišnji spor protiv KS BiH. Radi se o iznosu od nekih 60.000 KM", dodao je prvi čovjek bh. košarke.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Početkom januara, najavio je održavanje pres-konferencije na kojoj će saopštiti neke značajne odluke. Finansijsko poslovanje u proteklih nekoliko godina rezultiralo je da su KS BiH u 2016. godini redovno posjećivali Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Porezna uprava, Finanijska policija… 


"Iskreno, ne vidim rješenje za izlaz iz ove situacije. Država je pokazala da je nije briga za košarku iako smo imali izvanredne rezultate. KS BiH je neopravdano zapostavljen. Za svih devet selekcija smo dobili 40.000 KM od Vijeća ministara, dok recimo Kanton Sarajevo za samo jednu ekipu (reprezentaciju) izdvoji i do 100.000 KM", zaključio je Fulurija.


Na kraju razgovora za pomenuti banjalučki list je dodao i da će početkom godine biti govora o izboru selektora "zmajeva", s obzirom da je ostavka Damira Mulaomerovića konačno usvojena.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

And One

Takva je naša država. Smetao im je čovjek (Harun Mahmutović) koji je donosio u savez pare, ali je i sebi uzeo dio kolača. Sad nema Haruna, pa ide sve u sunovrat. Ako je savez radio dobro, što mudrovati, što mijenjati..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC