• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kukoč u Zrinjskom

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine predstavio prvo pojačanje ove zime.

Tonći Kukoč, 26-godišnji defanzivac, prvo je pojačanje aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjskog iz Mostara ove zime.

Hrvatski odbrambeni fudbaler, koji stiže iz italijanskog četvrtoligaša Koma, potpisao je dvoipogodišnji ugovor, do 30. juna 2019. godine.

"Srećan sam što sam došao u veliki klub kao što je Zrinjski. Prije svega se želim zahvaliti gospodinu Danku Šulenti i treneru Ivici Barbariću što su mi pružili ruku. Očekivanja? Želim biti prvak sa Zrinjskim i svaki put kada izađem na teren ostaviću svaki atom snage. Vjerujem da u ekipu donosim karakter, srčanost i kvalitet. Neki govore da je ovo korak unazad za moju karijeru, ali Zrinjski ne može biti korak unazad, jer je ovo jedan od većih klubova u mojoj karijeri. Znam što Zrinjski znači za njegove navijače i srećan sam što ću igrati u Mostaru", prenosi klupski sajt izjavu novog igrača "plemića".

...
Izvor: YouTube

Izvršni potpredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta nije krio oduševljenje angažovanjem nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti naše prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. To je renomirani o kojem već dugo godina razmišljamo. Prije četiri godine kada je prvi put spomenuto njegovo ime u našem klubu, predstavljao nam je nedostižni san. Međutim, srećan sam što sam u prilici danas ga ovdje pozdraviti kao novog člana našeg kluba. Zrinjski je zbog svog konstantnog napretka došao u poziciju da u svoje redove dovodi igrače s iskustvom, znanjem i kvalitetom, a svi smo sretni što je Tonći prvi od njih. Na taj način pokazujemo naša očekivanja i ambicije u ovoj sezoni, ali i u budućnosti. Ugovor s Tonćijem je potpisan na dvije i po godine, čime pokazujemo vrlo ozbiljne namjere. Tonći će nam sigurno pomoći da dođemo do svojih ciljeva, jer će nam donijeti jedan novi kvalitet, ne samo u Zrinjski, nego i u bh. fudbal", poručio je Šulenta.

Kukoč je karijeru počeo u splitskom Hajduku, gdje je u četiri godine upisao 22 nastupa. Kao pozajmljen igrač "bilih" nastupao je za Istru 1961, Mosor i Hrvatski Dragovoljac, da bi osim Koma na "Čizmi" nosio dres Breše i Livorna. U sezoni 2014/15. bio je član bugarskog CSKA iz Sofije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC