• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeprkalo i Kopanja najbolji sportisti Banjaluke

Autori mondo.ba Autori SRNA

Članovi Akademskog plivačkog kluba "22. april" Mihajlo Čeprkalo i Nikolina Kopanja proglašeni su sinoć za najbolje sportiste Banjaluke u prošloj godini.

Mihajlo Čeprkalo izrazio je zadovoljstvo dobijanjem nagrade, na čemu je posebno zahvalio žiriju, roditeljima, treneru, školi i sponzorima.

Prošlu godinu Čeprkalo je ocijenio kao uspješnu i zbog učešća na Olimpijskim igrama u brazilskom Rio de Žaneiru, gdje je ostvario zapažen rezultat, kao i na prvenstvima u BiH.

Nikolina Kopanja prošle godine je dominirala na prvenstvima Srpske i BiH u plivanju.

Za najtalentovanijeg sportistu u Banjaluci u prošloj godini proglašen je Danilo Stanišić iz Džudo kluba "Banjaluka", koji je odlučio da novčanu nagradu uruči Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

Za najtalentovaniju sportistkinju proglašena je Nikolina Čučak iz Karate kluba "Energija".

Najuspješnija muška sportska organizacija je Rafting klub "Dajak klub", a ženska Atletski klub "Borac".

Najbolja sportska manifestacija u 2016. godini je Svjetsko seniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljima vodama Banjaluka-Vrbas, a prema odluci žirija, za najuspješnijeg u sportu za invalidna lica proglašen je član Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Ante Štimac.

Nagradu za životno djelo dobio je "lovac" na rukometne talente Nikola Braco Pavlišin, a specijalnu nagradu za ambasadora sporta Banjaluke rukometaš i član mađarske "Tatabanje" Vladimir Vranješ.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da Banjalučani vole sport i da su sportisti pronosili ime ovog grada širom svijeta.

"Ponosni smo na naše sportiste koji su uzor mladima ovog grada", poručio je Radojičić i poželio sportistima da im ova godina donese još bolje rezultate.

On je dodao da je cilj da Banjaluka dobije još dvije sportske dvorane, kao i nove sportske sadržaje.

Svečanosti proglašenja najboljih sportista Banjaluke u Sportskoj dvorani "Borik" prisustvovali su ugledni sportisti i sportski radnici, kao i predstavnici društvenog, političkog i javnog života Banjaluke i Srpske.

Tradicionalnu 15. manifestaciju Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija organizovao je grad Banjaluka.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dada*

I ovaj put su oni, kojih se naźalost pita, odlučili da zaobiđu sportski duh i istinske pokazatelje uspjeha, a to su rezultati. Titule najuspješnijih dodijelili su onima koji to nisu, zaobilazeći svjesno sportiste koji, ne samo da su dugogodišnji prvaci RS i BiH, već i osvajači medalja sa balkanskih, evropskih i svjetskih takmičenja. Za razliku od onih koji su nezasluženo ponijeli prestižna priznanja, a koji nisu ni izišli iz države (osim Čeprkala koji je na Olimpijadu otišao na pozivnicu, a svi znamo šta to znači), neki drugi sportisti su vrlo uspješno predstavljali grad Banjaluku u Evropi i svijetu. I kada sutra, ti isti sportisti, čiji se rezultati uporno ignorišu, zarad slave tatinih sinova, postanu svjetski poznata imena, sjetite se tada, da su to upravo oni, koje ste tako besramno ignorisali i omalovažavali. A vi, zaboravljeni, neka vam ovakvo ponašanje, nazovi sportskih stručnjaka, bude vjetar u leđa i neka vas vine u visine svjetske slave i uspjeha, jer samo najjači opstaju, a vi to jeste. Porazite ih sportsk, na terenu, u fer pleju, jer to je igra koju sasvim sigurno ne znaju da igraju. Pobjedite ih, pa neka ih bude stid što su svoju sportsku karijeru u startu ukaljali nesportskim ponašanjem.

Banjalučki sport?!

Sinoć se vidjelo na koje grane je pao Banjalučki sport,uz dužno poštovanje prema Čaprkalu i ostalim sportistima.Jer biti 39. na Olimpijskim igrama i nije neki uspjeh.U Banjaluci nema ni Kluba ni sportiste koji je zabilježio rezultat vrijedan ovog odličja.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC