• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Obradović i Janković "otpisali" Olimpik

Autor mondo.ba

Bijeljinci u nastavku slomili otpor sarajevskih "vukova" i, po svemu sudeći, poslali ih u niži rang takmičenja. Mladost slavila protiv Slobode, Metalege-BSI u Banjaluci protiv Širokog Brijega.

 Premijer liga BiH 19. kolo rezultati Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Drugi dio sezone u Premijer ligi BiH počeo je današnjim mečevima u Bijeljini, Doboj-Kaknju i Banjaluci, gdje je odigrana prva polovina 19. kola bh. elite. Na sva tri stadiona slavile su domaće ekipe.

Veoma bitnu pobjedu u borbi za Ligu za prvaka ostvarili su fudbaleri bijeljinskog Radnika, koji su pred svojim navijačima savladali Olimpik 2:0 i tako Sarajlije gurnuli u skoro bezizlaznu situaciju. Olimpik je sakupio samo devet bodova, duplo manje od Metalegea-BSI, ekipe koja se nalazi u sigurnoj zoni.

Dugo su se Bijeljinci mučili. Nakon nesadržajnih prvih 45 minuta, samo pet minuta u nastavku trebalo je domaćinu da dođe do prednosti. Učinio je to najbolji strijelac Radnika Marko Obradović, sjajnim golom iz voleja. Kada je Dejan Janković u 72. minutu povisio na 2:0, bilo je jasno da bodovi ostaju u Bijeljini.

Semberci su sa 33 boda veoma blizu plasmana u plej-of, dok Olimpik samo teorija još drži u bh. eliti.

...
Izvor: YouTube

Izuzetno vrijedne bodove upisali su fudbaleri iz Jajca, koji su Široki Brijeg dočekali u Banjaluci. Na Gradskom stadionu slavili su 1:0, golom zimskog pojačanja Antonija Vidovića u 28. minutu.

...
Izvor: YouTube

Srećom po Širokobriježane, šestoplasirana Sloboda takođe je poražena u gostima. Bolji od Tuzlaka bili su fudbaleri Mladosti, koji su u Doboj-Kaknju upisali siguran trijumf 3:1.

Mićo Kuzmanović već na startu susreta donio je prednost domaćim igračima, a na 2:0 povisio je Sinan Ramović. Nadu gostima nakratko je vratio Asim Zec, ali je Dejan Maksimović šest minuta prije kraja meča otklionio sve dileme.

...
Izvor: YouTube

Derbi kola večeras od 17 časova na "Bilinom polju" igraju Čelik i Zrinjski, dok su u nedjelju na programu preostala dva meča. Sarajevo će ugostiti Vitez, dok će Željezničar imati težak ispit u Krupi na Vrbasu.

PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO:

Radnik - Olimpik 2:0 (0:0)
/Obradović 50, Janković 72/

Mladost - Sloboda 3:1 (1:0)
/Kuzmanović 3, Ramović 64, Maksimović 89 - Zec 74/

Metalege-BSI - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Vidović 28/

Čelik - Zrinjski (17:00)

U nedjelju:

Sarajevo - Vitez (13:00)
Krupa - Željezničar (14:30)

TABELA: Zrinjski 38, Sarajevo 34, Radnik (+1) 33, Željezničar 32, Krupa 30, Sloboda (+1) 29, Široki Brijeg (+1) 26, Mladost (+1) 25, Vitez 20, Metalege BSI (+1) 18, Čelik 9, Olimpik (+1) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC