• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je bilo u ''Noći muzeja'' u Muzeju RS FOTO

Autor mondo.ba

"Noć muzeja" u Muzeju Republike Srpske obilježena je nizom atraktivnih aktivnosti za raznovrsnu publiku.

U svakom dijelu Stalne postavke priređen je program prilagođen različitim skupinama.

"Likovnom radionicom kojom je započeo progam od 18 časova, "Svijet kao Muzej“ sa Renatom Rakićem, najmlađima je omogućeno zadovoljstvo crtanja velikim kistovima i slobodnim komponovanjem motiva u zajedničkom radu" - izjavila je Đurđica Bjelošević, slikar konzervator Muzeja RS.

Kroz praktične aktivnosti radionice „Dinosaurusiraj me“, osnovce je vodio Aleksandar Škorić. Tehnikom oslikavanja pomoću šablona, djeca su na svoje majice aplicirala dinosauruse nanoseći akrilnu boju spužvicama.

Program je sadržavao i film iznenađenja, a fotografisanje u Foto kabini, uz biranje rekvizita prilagođenih ilustracijama muzejskih motiva u pozadini, bilo je prilika da posjetioci odmah dobiju izrađene uspomene na Noć muzeja.

Svečanost u Muzeju su uveličali ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, te direktor Kancelarije američke ambasade u Banjaluci Edvard Galager.

Poseban dio manifestacije bile su likovne radionice slobodnog tipa za sve mlade goste koji su se u kretivnom izražavanju takmičili za nagrade sponzora manifestacije. "Grave" osiguranje pružio je veliku podršku manifestaciji, te omogućio nagrade za najbolje crteže ovogodišnje Noći muzeja u Muzeju Republike Srpske. V

eče je završilo nastupom muzičke grupe „Acoustic house“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop