• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel je šampion BIH! (FOTO)

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca osvojili su šampionsku titulu uprkos porazu u Vogošći. Konjuh pobijedio Izviđač.

 RK Borac m:tel je šampion BIH! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometaši  Borca u dramatičnom posljednjem kolu Lige za prvaka stigli do šampionske titule!

Banjalučani su poraženi u Vogošći 23:21, ali je Konjuh savladao Izviđač 29:28 i Borac je zadržao prvo mjesto ispred Konjuha i Izviđača.

Kakva drama i kakva završnica rukometnog prvenstva BiH!

RK Borac m:tel nije uspio da ostvari pobjedu protiv Vogošće, ali je Konjuh, koji vodi Banjalučanin Bojan Unčanin, savladao Izviđač na svom parketu i tako Borcu obezbijedio titulu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Velika borba vodila se paralelno u dvoranama u Živinicama i Vogošći, gdje su domaćini odigrali onako kako su najavili – sportski i pošteno do samog kraja.

RK Borac poražen je rezultatom 23:21 u meču u kojem je domaćin imao i po šest golova prednosti, a Banjalučani u samom finišu bili na samo gol zaostatka.

Počelo je loše za Borac, jer je Vogošća povela 4:0, potom i 5:1 i trener Borca Ratko Đurković morao je da reaguje tajm-autom.

Mini-serijom 3:0 Vogošća je otišla na 10:4 i tu prednost održavala do finiša prvog poluvremena kada je Borac golom iz sedmerca smanjio na 15:11.

Borac je tek sredinom drugo poluvremena smanjio na četiri gola zaostatka – 19:15 i natjerao domaće na minut odmora.

Pritisak Borca urodio je plodom i Borac je na 21:19, a potom stigao i na samo gol zaostatka – 21:20.

Vogošća je povisila na 22:20, a nakon tajm- auta Đurkovića prvo je Memić izgubio loptu, a u sljedećem napadu Vukićević je promašio i Vogošća je zabila za 23:20.

Borac je u posljednjih tridesetak sekundi uspio da smanji na 23:21 i Vogošća je stigla do pobjede.

Svi igrači i stručni štab iščekivali su rezultat iz Živinica, a kada je stigla vijest da je Konjuh savladao Izviđač 29:28 počelo je slavlje.

Borac je stigao do šampionske titule BiH, koja je dosad garantovala mjesto u SEHA ligi.

Ostaje da se vidi da li će tako biti i ove godine, s obzirom da bi prema nepotvrđenim informacijama BiH mogla izgubiti mjesto u regionalnoj ligi, koje bi pripalo Srbiji.

 Vrlo dramatično bilo je u Živinicama gdje je Konjuh u "infarkt završnici" stigao do pobjede 29:28 i tako ostavio Borac ispred "skauta".

Ekipa koju vodi Bojan Unčanin, brat pomoćnog trenera i igrača Borca, Dejana Unčanina, odigrala je fer do kraja i poslije trijumfa na svom terenu nad Borcem i Vogošćom upisala pobjedu i protiv Izviđača.

Vodio je Izviđač na poluvremenu 16:14, međutim utakmica je ušla u egal završnicu i sekundi su dijelili goste iz Ljubuškog od remija koji bi im donio šampionsku titulu. 

Uspjeli su "skauti" da priđu na 29:28, ali ne i da u posljednjih sedam sekundi da postignu gol vrijedan šampionskog pehara.

Konjuh je slavio 29:28 i zauzeće treće mjesto na tabeli sa devet bodova, koliko imaju i BOrac i Izviđač, ali ekipa iz Živinica ima lošiju gol razliku.  Vogošća je završila prvenstvo kao posljednja sa osam bodova. 

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Spavas li mirno Bjelicu Miro?!?

Dr udo brikman

Da nije neko vidio Miru Bjelica. Trazim ga od juce, ali ga nema...pa se vec brinem. Legendo savremenog rukometa i novinarstva, javi se, treba nesto da uneses u svoju arhivu.

Respekt

@Dr udo brikman Doktore, kao pravi humanitarac brineš se za zdravlje svih, pa i gore navedenog.

Šampion

Borac je pošteno odigrao posljednje kolo protiv Tekstilca i pobjedio iako mu nije trebalo, a sada mu je Konjuh to vratio. Borac apsolutno zaslužena i poštena titula. ŠAMPIONI, ŠAMPIONI

Aj BORAC

Gospodo iz SEHE...ovdje se rukomet igrao,kad ste vi u Mađarskoj boćali...a da ne spominjem neke Meškove...Banjaluka je centar rukometa...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC