• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred Krupu: Nema popravnog!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Treći banjalučki derbi u istoriji između Borca i Krupe igra se u srijedu na Gradskom stadionu (18.30) u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

 Kup BiH (osmina finala): Borac - Krupa, najava Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi osciliraju ove sezone.

Poslije prvog boda u Mostaru protiv Zrinjskog (0:0) nakon šest i po godina očekivao se uzlet izabranika Zorana Kize Milinkovića i gostujući trijumf nad Čelikom, međutim, Zeničani su "Velikanu iz Platonove" servirali bolno prizemljenje i minimalan poraz.

POVEZANE VIJESTI

Zato je na konferenciji za štampu pred gradski derbi sa Krupom vladala pomalo turobna atmosfera u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

"Na programu je kup utakmica sa Krupom, to je specifično takmičenje i nema popravnog. S tog aspekta je važna kako za Borac, tako i za Krupu. Protivnik ima ekipu koja ima kontinuitet, u svojoj misiji pokazuju snagu u Premijer ligi BiH. Za nas je dobra prilika da im napravimo revanš za prvenstveni poraz", izjavio je trener Borca aludirajući na neuspjeh u Krupi na Vrbasu (0:2).

Na sreću navijača Borca, Milinković nema previše kadrovskih problema osim od ranije povrijeđenog veziste Aleksandra Radulovića.

"Biće sigurno nekih rotacija i izmjena u timu u odnosu na meč sa Čelikom. Pokušaćemo da se energetski vratimo, da se oporavimo i spremno uđemo u sutrašnji dvoboj sa Krupom. I Goran Galešić će biti na raspolaganju stručnom štabu nakon urađenih ljekarskih pregleda i ultrazvuka. Riječ je o njegovoj staroj povredi i ožiljku koji može da se pojavi poslije određenog perioda u karijeri. To su normalne stvari, ali biće na raspolaganju".

O sutrašnjem protivniku, Milinković je govorio u superlativu...

"Zaista cijenim ekipu Krupe, koja ima jasan način igre i nesporan kvalitet, međutim, mi igramo kod kuće i želimo da u Kupu BiH odemo što dalje i ukoliko se ukaže prilika da uradimo i 'nešto više'. Ali, za to je potrebno mnogo rada i potrebno je proliti mnogo znoja da se napravi rezultat".

NEEFIKASNOST NAJVEĆI PROBLEM!

Na posljednjih sedam prvenstvenih utakmica Borac je postigao samo tri gola... "Imamo veliki problem sa efikasnošću. Gol nam je velika boljka i na tom dosta radimo. Pokušavamo to da prevaziđemo, ali evidentno je da teško dolazimo do pogotka. Ipak moramo da vjerujemo da ćemo uspjeti to da popravimo".

Iako je evidentno poraz od Čelika u Zenici "uzdrmao" Borca, strateg crveno-plavih vjeruje u plasman u dalje takmičenje.

"Nijedan poraz nije prijatan i to u Zenici je meni neshvatljivo. Prvo poluvrijeme smo odigrali ispod svakog nivoa, a u drugom pokazali dominaciju i propustili mnogo šansi. Fudbal je brutalan. Da smo ušli u meč kao u drugom dijelu, sigurno bi rezultat bio drugačiji. Džaba dominacija, prečka, stativa i mnogo šansi. Non stop se pojavljuje taj problem realizacije. Ponavljam, neshvatljivo! Poslije meča u Mostaru, očekivali smo pomak napred, a mi se srušili u Zenici u prvom dijelu. To ne može tako više"!

"Momci koji sutra iziđu od prvog minuta, moraju snažno da igraju, mnogo bolje od susreta u Zenici jer je uz dužno poštovanje Čeliku, Krupa mnogo jači tim. Biće potrebno mnogo koncentracije i svega, ali moramo da vjerujemo da možemo dalje", podvukao je Milinković, ali nije želio da podrobnije analizira rezultate i igru do kraja jesenjeg dijela sezone.

"Tada će biti pravo vrijeme za ozbiljnu analizu", zaključio je strateg crveno-plavih.

Napadač Banjalučana Ivan Delić istakao je da Borac želi prolaz u četvrtfinale Kupa BiH i da kroz najmasovnije takmičenje ostvari klupski ciljeve - plasman u međunarodno takmičenje.

"Želimo plasman među osam najboljih, da u Kupu BiH probamo da stignemo do samog kraja. Svjesni smo da preko Kupa možemo da stignemo do Evrope, što je klupski cilj. Neće biti lako jer je Krupa ozbiljan tim što pokazuje već drugu sezonu u Premijer ligi BiH, ali mi igramo pred našim navijačima, pa očekujem pobjedu i prolaz u dalje takmičenje", rekao je Delić.

OBRATIĆEMO MALO PAŽNJE I NA MOGUĆE PENALE

Na pitanje novinara da li će Borac vježbati izvođenje jedanaesteraca s obzirom da je u finalu Kupa grada Banjaluke slavio upravo sa "kreča", Milinković je odgovorio da će na popodnevnom treningu odraditi i taj dio pripreme za utakmicu, ali ne s nekom posebnom pažnjom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC