• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obračun za "Skudeto" koji smo svi čekali

Autor mondo.ba

"Bjankoneri" putuju na "San Paolo" u neobičnoj poziciji. Nakon mnogo vremena oni su ti koji moraju da sustižu svoje rivale...

Četa Mauricia Sarija derbi dočekuje kao lider na tabeli sa 38 bodova, četiri više od trećeplasiranog Juventusa.

Napolitanci ove sezone, kao i prethodnih, igraju sjajan napadački fudbal i prema riječima Pepa Gvardiole "jedan su od najboljih timova sa loptom u nogama na svijetu".

Ipak, čini se da je Mauricio Sari ove sezone riješio jedan od velikih problema koji su sputavali njegov tim u prethodnim pohodima na sveti "skudeto" - poroznu odbranu!

Zadnja linija predvođena Kaliduom Kulibalijem je ove sezone u Seriji A primila samo devet golova.

U većem dijelu Napoli je dobro prošao utakmice u kojima su bili na "testu", naravno ovdje ne ubrajamo dvomeč u Ligi šampiona protiv Mančester sitjia. Protiv Rome su pokazali da ove godine imaju "kičmu" u odbrani, uzvratili su protiv Lacija čistom napadačkom snagom, dok su protiv Atalante pokazali da mogu ostvariti rezultat i kada ne igraju dobro.

Ipak, Juventus je najveći test do sada!

Kristijan Mađo upozorava da je utakmica protiv Juventusa, nešto posebno.

"Osjećam to jer sam u Napoliju već deset godina, od momenta kada smo ponovo u društvu najboljih i znam šta to znači za klub. Juventus je trenutno u maloj krizi, dok smo mi u dobroj formi, ali moramo shvatiti da još ništa nismo učinili.Ove godine smo popravili stvari u defanzivi, a takođe dolazimo do pobjeda i kada ne igramo najbolje što možemo. Svjesni smo da je Juventus dobar. Oni imaju sedam života, kao mačka", rekao je defanzivac Napolija.

.
Izvor: YouTube

Za ekipu Maksa Alegrija može da se iskoristi slavni citat Marka Tvejna "izvještaji o mojoj smrti su uveliko preuveličani".

Veliki Juve je sa šest uzastopnih titula postavio standard u kojem je sve osim prvog mjesta razočarenje i ovo je utakmica u kojoj mogu da pokažu da su i dalje "glavni" u Seriji A.

"Bjankoneri" su redovno u velikim utakmicama pod vođstvom Alegrija ranim presingom "kidali" protivnike i koristili rupe u njihovoj odbrani. Onda bi red došao na njihovu odbranu da "krene na posao", dok bi Dibala, Iguain i društvo do kraja "raskomadali" protivnika kontranapadima.

Ali ova odbrana Juventusa bez Leonarda Bonućija nije ista, pa je pomisao da se Dris Mertens ili Lorenco Insinje nalaze "jedan na jedan" protiv Mehdija Benatije na otvorenom prostoru zaista zastrašujuća za navijače "Stare Dame".

Maks Alegri je za italijanske medije rekao da je ekipa do sada uradila fantastičan posao.

"Ako se ne varam trenutno imamo bod više nego prošle godine u ovo vrijeme, ali Napoli čini nevjerovatne stvari. Oni su tim sa 12 pobjeda i dva remija što se ne dešava baš često u italijanskom fudbalu. Dakle, sutra igramo protiv tima koji zaslužuje da bude na trenutnom mjestu. Tu je takođe Inter kao i Roma, koja se sa Juventusom i Napolijem borila za posljednjih nekoliko titula. Napoli je tim koji ima nevjerovatan tempo, tako da su sa ove tačke favorit za osvajanje Skudeta. Svi se nadaju da će Juventus izgubiti i da će Napoli ili neka druga ekipa osvojiti titulu. Obično najbolja odbrana osvaja titulu. Mi možda nećemo imati najbolju odbranu, ali i dalje želimo da osvojimo Skudeto", rekao je Alegri.

Nastup omražene ličnosti u Napoliju Gonzala Iguaina je pod znakom pitanja zbog povrede lijeve ruke, koju je u toku sedmice operisao.

Juventusu takođe ne uliva nadu činjenica da su od 1997. godine na "San Paolu" slavili samo jednom u posljednjih 13 utakmica u svim takmičenjima. U tom periodu su primili 31 pogodak, dok mrežu domaćina nisu zatresli samo dva puta, postigavši 25 golova.

Spektakl podno Vezuva na sigurno krcatom i vatrenom "San Paolu" počinje sutra u 20:45 časova...

.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC