• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorene Zimske olimpijske igre (FOTO)

Autor mondo.rs

Zimske olimpijske igre, 23. po redu, zvanično su otvorene na ceremoniji u Pjongčangu na defileu na kojem su Južna i Severna Koreja išle ujedinjene.

Najznačajni sportski događaj ove godine, pored Svetskog prvenstva u Rusiji u fudbalu, Zimske olimpijske igre, zvanično su otvorene.

Početak Igara označen je na ceremoniji održanoj na krcatom Olimpijskom stadionu u Pjongčangu, uz vatromet i specijalni program.

"Suočeni smo sa istorijskim trenucima u našim životima. Verujem da će Olimpijske igre u Pjongčangu osvijetliti poruku mira", rekao je predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in koji je Igre proglasio otvorenim.

Mun Džae-in je na stadion ušao u pratnji prvog čovjeka Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha.

"Ovo je trenutak koji smo svi dugo čekali, za koji su uloženi veliki napori", kazao je Bah.

Ceremonija je počela u podne po srednjoevropskom vremenu, a u Pjongčangu, ali i svim gradovima Južne Koreje odzvanjala su "zvona mira".

Najveći utisak ostavili su sportisti Sjeverne i Južne Koreje koji su zajedno izašli na svečani defile sa zastavom korejskog poluostrva.

"Svi smo srećni što se ovo desilo", naveo je Tomas Bah.

Na Igrama u Južnoj Koreji biće održana 102 takmičenja u 15 sportova, uz učešće 2.925 sportista iz 92 nacionalna komiteta.

Bosna i Hercegovina na svečani defile izlašla je 30. po redu, a zastavu je nosila alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u svim disciplinama alpskog skijanja. Emir Lokmić će se takmičiti u slalomu i veleslalomu, dok će se Mladen Plalaković i Tanja Karišik takmičiti u skijaškom trčanju.

Zastavu Srbije na predstavljanju ZOI nosila je najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović, ispred još tri takmičara koja će predstavljati Srbiju u Pjongčangu - alpskih skijaša Marka Vukićevića i Marka Stevovića i takmičara u nordijskom skijanju Damira Rastića.

ZOI u Pjongčangu "spojile" su i Severnu i Južnu Koreju, zemlje koje su u sukobu više od pola vijeka, nakon što su se na ceremoniji rukovali Kim Jo Džong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una i predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in.

Zimske olimpijske igre traju do 25. februara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC