• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć kada je Torino aplaudirao velikom Ronaldu!

Autor mondo.rs

Prvim kontaktom s loptom naterao ih je da mu zvižde, a sat vremena kasnije i da mu aplaudiraju - jedan je Kristijano Ronaldo.

Jedan kontakt s loptom bio je potreban Kristijanu Ronaldu da natera navijače Juventusa da mu zvižde prilikom svakog narednog.

Sat vremena kasnije, naterao ih je i da mu aplaudiraju!

Nakon što je u 174. sekundi reprize kardifskog finala postigao najbrži od 116 golova u Ligi šampiona, jedan od najvećih fudbalera svih vremena učinio je da 117. bude možda i najlepši - o "makazicama" Portugalca iz 64. minuta razgovaraće se u sredu ujutru u Torinu, uz espreso, dok se "bjankoneri" budu opraštali od Evrope nakon još jednog surovog iskustva u sudaru sa ekipom koju predvodi legenda njihovog kluba, Zinedin Zidan.

Dva gola postigao je "CR7" ovog utorka uveče, uz asistenciju Marselu u 72. minutu za konačan rezultat, i "otvorio" četvrtfinale Lige šampiona na sebi svojstven način:

Juventus - Real Madrid 0:3 (0:1), pred revanš za osam dana u kom neće biti večeras požutelog Serhija Ramosa i isključenog Paula Dibale, koji je prvo pokušao da iscenira penal, a onda i napravio nepotreban faul na sredini terena ne ostavljajući drugu mogućnost turskom arbitrju Čunejtu Čakiru.

Ako na sve to dodamo i dve prečke koje su uzdrmali Toni Kros u prvom, odnosno Mateo Kovačić u drugom poluvremenu, kao i zicer Ronalda za het-trik u nadoknadi vremena, lako ćemo prepoznati u kojoj meri je uveliko smenjivani Zidan "načeo" i najdominantniju ekipu Serije A nakon što je u osmini finala sa dve pobede napravio haos u redovima budućeg prvaka francuske Lige 1.

U isto vreme, na "Pichuanu", još jedan gost odneo je pobedu u prvoj utakmici četvrtfinala.

Ronaldo je sam postigao više golova u četvrtfinalima Lige šampiona (21) od Juventusa kao kluba (20), a ove večeri odigrao je i šesti meč u karijeri protiv najvećeg italijanskog kluba u kom je postigao bar jedan gol. Đanluiđija Bufona savladao je sada već devet puta iz 11 udaraca u okvir gola, nakon što je dve lopte smestio u mrežu iza leđa legendarnog Italijana i prošlog juna na "Milenijum" stadionu u Kardifu na kom je identična Zidanova postava sa Garetom Bejlom na klupi takođe pobedila "tri razlike".

Samo što je tada Mario Mandžukić, koji ove kišne noći na "Juventus areni" nije ulazio u igru još rovit od povrede koju je dugo vukao, postigao počasni pogodak za ekipu Maksa Alegrija (1:4).

Kada se ponovo budu sastali naredne srede na "Santijago Bernabeu", više od čuda biće potrebno Alegrijevom sastavu da izbegne prvu eliminaciju u dvomeču Lige šampiona sa Madriđanima posle četiri uzastopna prolaza dalje u sezonama 1995/96, 2002/03, 2004/05 i 2014/15.



Uskoro opširnije...

Svega 174 sekunde bilo je potrebno velikom Kristijanu Ronaldu da iskoristi pasivnost odbrane domaćih, kao i blok najvernijeg saigrača Karima Benzeme, i fantastičan pas Iska sa leve strane pretvori u vođstvo Reala pre nego što su svi navijači i zauzeli svoje pozicije na tribinama.

A, do koske verni Juventini ustali su i ovacijama pozdravili - ovo niko nije očekivao - Kristijana Ronalda nakon što je ova živa legenda u 65. minutu "makazicama" ostavila ljude bez reči i postigla drugi gol na utakmici.

ALI KAKAV!

Teško je opisati rečima šta smo videli...



Minut kasnije, prva zvezda "bjankonera" Paulo Dibala isključen je nakon što je uporno simulirao faule, dobio opomenu od Čunejta Čakira, a onda i neoprezno napravio faul na sredini terena.

Tek što se zaigralo ponovo, Ronaldo je asistirao Marselu za 0:3 protiv grogiranog rivala.

Ronaldo - Bufon 9:1

Ronaldo je večeras postigao gol (tačnije dva) i u šestoj utakmici sa Juventusom u karijeri, a za devet pogodaka ukupno bilo mu je potrebno samo deset šuteva u okvir gola legendarnog Bufona. Zanimljivo, prvi gol u Torinu bio je 118. Ronaldov u Ligi šampiona, ali i najbrži koji je dao - dva minuta i 54 sekunde. A, onda je dao i jedan od najlepših u karijeri... Kakva noć!

U isto vreme, pratićemo dešavanja i na "Ramon Sančez Pichuan" stadionu gde će Sevilja dočekati Bajern Minhen.

Real Madrid osvojio je dve uzastopne, a tri od poslednje četiri titule prvaka Evrope, ovaj klub ima sedam plasmana u polufinale najjačeg takmičenja u nizu, 12 titula "kraljevići" su osvojili uz samo tri poraza u finalima od kojih je poslednji zabeležen 1981. godine i, bez obzira na posrtanja Zidanovog sastava u Primeri ove sezone, s pravom bi bio smatran favoritom u ovom dvomeču... ali!

Kada se nabroje svi ovi podvizi giganta sa "Santijago Bernabeu" stadiona, gotovo paradoksalno zvuči podatak da Real nikada nije izbacio Juventus iz Lige šampiona kada je trebalo igrati DVE utakmice. "Stara dama", kao najveći gubitnik u finalima Kupa, tj. Lige šampiona (dve titule iz sedam finala), ima 4:0 u "nokaut" okršajima sa najtrofejnijim klubom na kontinentu: četvrtfinale 1995/96, polufinale 2002/03, osmina finala 2004/05 i polufinale 2014/15.

U tri od četiri navrata, Juve je posle eliminacije Madriđana stizao do finala, ali osvojio Ligu šampiona samo te 1996. posle boljeg izvođenja penala u meču sa Ajaksom na rimskom "Olimpiku".

Do danas, Torinezi su gubili finala 1997, 1998, 2003, 2015. i 2017. od čega dva puta baš od Real Madrida.

Anketa

Ko će u polufinale

  • Juventus

    30% (12)

  • Real Madrid

    70% (28)



Uskoro opširnije...

Juventus: Bufon - De Šiljo, Barzalji, Kjelini, Asamoa - Kedira, Betankur - Daglas Košta, Dibala, Aleks Sandro – Iguain.

Real Madrid: Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Modrić, Kros, Kasemiro, Isko - Ronaldo, Benzema (od 59. Vaskez).

Sudija: Čakir (Turska).

IZ MINUTA U MINUT:

90+3 - KRAJ!

90+2 - UMALO HET-TRIK!

Veliku šansu propustio je Ronaldo u nadoknadi vremena da postigne het-trik i dodatno ubije samopouzdanje domaćih fudbalera. Ali, ako je nekada mogao da promaši "zicer", to je bilo ove večeri.

90 - RONALDO!

Tek drugi put u karijeri Bufon je odbranio udarac Ronaldu, koji mu je dao devet golova iz 11 pokušaja koji su išli u okvir gola.

88 - PREČKA!

I rezervista Kovačić, poput Krosa, uzdrmao je prečku iznad Bufonove glave.

72 - NOKAUT!

Sada je već 0:3, Ronaldo je ovog puta asistirao Marselu za lagan pogodak protiv grogiranog rivala.

65 - CRVENI!

Bilo je pitanje vremena. Dibala nije naterao Čakira da simuliranjem faulova zaradi crveni karton, ali jeste nepotrebnim faulon na sredini terena. Juve sa desetoricom, a Ronaldo vodi 0:2.

64 - MADRE MIA!

Dogodilo se - ovo!



59 - Nakon što je Dibala, sa zarađenim žutim kartonom zbog simulacije, iscenirao još jedan faul na sredini terena i prošao nekažnjeno (štaviše, Čakir je dosudio prekršaj nad njim iako se Argentinac okliznuo), Zidan je napravio prvu izmenu - Benzemu je zamenio Vaskez.

55 - SREĆAAA!

Tukao je Dibala direktno iz slobodnjaka, lopta od živog zida promenila smer i krenula ka suprotnom uglu od onog u koji je krenuo Navas, ali... završila u gol-autu. Moguće je da su centimetri odlučivali.

55 - Ramos neće igrati u revanšu! Čakir mu je pokazao žuti karton posle duela sa Dibalom na 22, 23 metra od gola Navasa, u kojem je kaptien Reala dobio i šamar od Argentinca. Odbrana Madriđana biće drastično oslabljena u revanšu.

50 - RONALDO!

Bez izmena počeli su Alegri i Zidan drugo poluvreme, a pet minuta kasnije Kristijano je mogao da postigne i drugi pogodak i to posle akcije u kojoj se Benzema sa loptom u nogama zakucao u Kjelinija i Barzaljija, a onda Portugalac natrčao na "otpadak" iz tog duela i umalo iskosa sa desne strane savladao Bufona.

45+1 - POLUVREME

Nervozni, uvereni da će dobiti penal ako često budu padali, fudbaleri Juventusa preterivali su u zahtevima da Čakir pokaže na belu tačku i na kraju za to bili kažnjeni žutim kartonom koji je Dibala dobio nakon što je u 44. minutu predriblao Kasemira pa pokušao da iscenira prekršaj Brazilca. Turčin je pre toga odlučio da "iskulira" i situaciju u kojoj je Iguain temenom zahvatio loptu u jednom vazdušnom duelu na ivici šesnaesterca gostiju, koja je potom sa razdaljine od pola metra pogodila Varana u ruku. Malo je reći da su Juventini bili besni, kako oni na terenu, tako i na tribinama, ali se posle 45 minuta igre može konstatovati da im protesti i ubeđivanje sa sudijom nisu doneli ništa dobro - naprotiv!

38 - KJELINI!?

Priznao je štoper Juventusa da nikada neće imati Ramosovu eksplozivnost i tehniku, ali iz ovakve situacije je MORAO da postigne gol. Ili barem ugrozi Navasa... Ipak, iskusni Kjelini nije "nabo" loptu glavom posle kornera sa leve strane iako nije bilo nikoga pored da mu zasmeta. U nastavku akcije pokušao je Iguain da vrati loptu na peterac, ali je Varan bio budan i sprečio izvesno izjednačenje.

37 - PREČKA!

Kakav šut Krosa, umalo da obori konstrukciju gola! Nemac je "nategao" sa distance, savladao Bufona, ali umesto mreže pogodio gredu čiji se tup zvuk začuo skoro do Madrida.

Da je ovo ušlo, "vrtelo" bi se na TV-u godinama.



32 - Kakat tempo, mamma mia! Ili, madre mia - kako vam draže...

27 - Betankur neće imati pravo nastupa u revanšu posle starta sa leđa na Kasemira kod brze kontre Reala, koja je zapretila da "ubode" domaćina u periodu dominantne igre crno-belih koji su počeli da napadaju u talasima.

23 - NAVAAAAS!

Kakva intervencija Kostarikanca posle udarca Iguaina, bivšeg asa Reala, sa svega pet metara. Dugo je pokušavao Juve da dođe u poziciju za udarac, a kada jeste - Navas je kao mačka reagovao posle šuta koji je u golu videlo "pola" Evrope.

Ova odbrana Navasa mogla bi lako da se računa kao i Ronaldov gol.



15 - Deluje da rano vođstvo Reala nije uznemirilo "bjankonere", ali su Iguain i Dibala reagovali prilično brzopleto i napeto u dve akcije u kojima je Juve stigao u kazneni prostor ispred Navasa. Jednom je fantastično reagovao Ramos, drugi put Varan, tako da Kostarikanac nije morao da interveniše u prvih 15 minuta.

3 - GOOOOL, RONALDO!

Kakav start Reala! Samo 174 sekunde igralo se do vođstva gostiju. Nezaustavljivi Portugalac majstorski se aktivirao iza leđa Benzeme, koji je odradio posao i odvukao pažnju Kjeliniju i Barzaljiju, nakon čega je CR7 mogao lagano da zakuca loptu pored Bufona posle idealnog centaršuta Iska sa leve strane.

Svemu je prethodila duga i pažljiva akcija Marsela i Iska na levoj strani u kojoj su De Šiljo i saigrači bili previše pasivni i statični.

Sporo, sporo - BENG!



2 - Grmi sve u Torinu, mada se čuju i Madridisti.

1 - POČELO JE!

Domaćin u tradicionalnoj crno-beloj opremi sa belim šortsevima i štucnama, Real u kompletno plavoj kombinaciji.

20:13 - U odnosu na finale na "Milenijumu", za Juventus danas neće nastupiti Leonardo Bonući, koji je prešao u Milan, Dani Alveš, koji je otišao u PSŽ, kao i suspendovani Pjanić, dok će strelac jedinog gola za "bjankonere" u tom meču, Mandžukić, šansu čekati sa klupe.

20:10 - Verujemo da će vam, dok čekamo početak spektakla u Torinu, biti zanimljivo da pročitate koja je tri nova fudbalska pravila najavio visoki funkcioner FIFA, Zvonimir Boban.

20:08 - I jedni i drugi eliminisali su veoma kvalitetne timove u osmini finala. Juventus je posle 2:2 u Torinu i ranog vođstva Totenhema na "Vembliju" postigao dva "blic" gola i prošao među osam najboljih, dok je Real u dva meča sa skupocenim Pari Sen Žermenom okončao hronično loše rezultate i poslao poruku rivalima da će i ove sezone biti naoštren na "ušatog" - bilo je 3:1 u Madridu i 1:2 u Parizu. Evo golova sa svih mečeva osmine finala, ekskluzivno na Mondu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC