• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: KS BiH kasno poslao dopis za Kosovo

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak demantovao je za MONDO tvrdnje da su odbijene vize mladim kosovskim košarkašima koji od petka treba da učestvuju na Eurobasketu B divizije u Sarajevu.

 Igor Crnadak za MONDO: KS BiH kasno poslao dopis za Kosovo Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Nakon vijesti da je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zaprijetila sankcijama Košarkaškom savezu BiH jer je Ministarstvo inostranih poslova, koje predvodi Igor Crnadak, odbilo da izda vize kadetima tzv. Kosova, uslijedio je odgovor samog ministra u izjavi za naš portal.

"Nije tačno. Ovaj zahtjev je zaprimljen juče (srijeda) što je veoma kasno s obzirom da sutra počinje prvenstvo. Tri dana je rok za odgovor, ali nije tačna informacija da je zahtjev odbijen. Mi smo jutros poslali upit Košarkaškom savezu BiH i nismo dobili odgovor da li UO KS BiH stoji iza ovog takmičenja. Nakon toga možemo donijeti odluku s obzirom da od 24 zemlje učesnice, Kosovo je jedino koje BiH nije priznala", rekao je Crnadak u izjavi za MONDO i dodao:

"Ponavljam, BiH nije priznala Kosovo i što se tog tiče tu nema promjena dok god je ova struktura vlasti iz Republike Srpske u institucijama u Sarajevu. Međutim, nije tačno da smo odbili da izdamo vize jer je ovaj zahtjev još uvijek u proceduri. Odluku ćemo donijeti kad dobijemo informacije iz Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, da li kompletan UO uključujući i predstavnike iz RS, stoje iza ovog turnira", istakao je ministar inostranih poslova.

FIBA prijeti sankcijama BiH zbog tzv. Kosova?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC