• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prodaja Danilovića me podsjeća na Kasandru"

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Ovo je 684. put da mi kažu da će on da ide", prokomentarisao je trener Borca Darko Vojvodić status mladog veziste Vladana Danilovića.

 Trener FK  Borac Darko Vojvodić - Vladan Danilović transfer Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ekipa banjalučkog Borca pretrpila je nekoliko izmjena u odnosu na prošlu sezonu, a posljednji od igrača koji je napustio klub bio je Danijel Majkić.

Njegov transfer u grčki Platanijas izazvao je veliku pažnju u javnosti, ne toliko zbog samog transfera, koliko zbog iznosa obeštećenja od 5.000 evra.

Trener Borca Darko Vojvodić je, međutim, objasnio zbog čega se radi o ovakvom iznosu i istakao da to nije bio klasični transfer, već da je on uz dozvolu kluba otišao.

„Ja sam bio za to da Majkić ostane i s njim smo dogovorili da ostane. On mi je prilikom potpisivanja ugovora rekao ako bi dobio ponudu iz Grčke, a prvenstvo u Grčkoj počinje u septembru, da mu ljudski izađemo u susret, a da će on vratiti ono što dobije.  To je pošteno. Čovjek ima godina koliko ima, radi se o kvalitetnom momku i bila bi najveća glupost da smo zatezali  oko obeštećenja, iako nam on treba. Ovo je vjerovatno zadnji voz da nešto još zaradi i zašto da mu uskratimo?“, rekao je Vojvodić.

On je dodao da komentari da je on prodan za manje novca nego što vrijedi nemaju smisla.

"Prvi sam bio za to da ostane, ali i prvi za to da mu se izađe u susret. Priča se o tom da smo mi igrača koji vrijedi toliko prodali za toliko, a u stvari nismo ga prodali, on je sam otišao. Mi mu nismo pravili probleme i smatram da je to ispravno. Što se tiče toga koliko ko vrijedi na Transfermarktu vjerujte mi da vrijedim basnoslovno, a imam platu kao što je jedan bivši trener imao kiriju za stan. Tu nema pravila“, istakao je Vojvodić.

Kada su transferi igrača banjalučkog Borca u pitanju u posljednjih godinu dana najveću pažnju privlači Vladan Danilović, odnosno najviše se govorilo o njegovom odlasku, iako je on i danas član kluba.

U više navrata čelnici Borca najavljivali su njegov transfer, u jednom trenutku on je navodno bio i prodan "jednoj poznatoj menadžerskoj agenciji", kako je saopšteno. Kasnije je potvrđeno da je on i dalje član Borca, da bi se tokom ovog prelaznog roka ponovo dovodio u vezu sa nekim klubovima iz Grčke, Danske...

"Politika oko Danilovića je apsolutno pogrešna. Njega treba pustiti da igra i ako se proda, proda se, ako ne, neka igra. Ja bih volio lično da on ostane, on je zaštićeno godište, ali koliko znam on bi trebao da ide. Ovo je 684. put da mi kažu da će da ide. Kad mu budemo vidjeli leđa, znaćemo da je otišao. On je dobar igrač, momak koji je zaslužio da ide, ali to sve oko njega, da li će otići ili ne, podsjeća me na onu zadnju špansku seriju što sam gledao, bila je ’Kasandra’ u moje vrijeme. Ovo me sve podsjeća na ’Kasandru’. Gotovo je samo kad potpišeš i uzmeš lovu“, prokomentarisao je Vojvodić.

Trener Borca stao je u odbranu mladog fudbalera.

"Na momku je malo veći pritisak nego što bi trebalo. Ja mislim da bi on trebao da ostane još godinu dana da odigra i Premijer ligu. On je pozvan u mladu selekciju, odlično je odigrao, ko god ga je gledao bio je zadovoljan. Ali digla se neka fama oko momka. Ima takvih igrača jako puno, jako je teško otići. Kad bih vam rekao za koliko su otišli ovi naši, to je minimum minimuma. Sami sebe smo srozali“.

Vojvodić je dodao da vjeruje da će njegov status biti jasan 28. avgusta, ali da je za njega najvažnije da klub sada normalno funkcioniše.

"Mislim da bi 28. avgust trebao biti ’Dan D’ kad je transfer Danilovića u pitanju. I mi gledamo da ode, ako je bliže Evropi da se nešto može zaraditi. Ali najvažnije je da smo sredili klub, a Danilovića da ostavimo po strani. Najvažnije je da će danas biti plata, kad to bude bićemo u fulu, bez Danilovića i sa Danilovićem. Danilović je za mene samo broj na dresu. Ako ode dobro otišao, dobićemo nešto i možemo da rješavamo neke probleme, ali sigurno smo napravili neki iskorak, jedan polukorak prema gore“, zaključio je Vojvodić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC