• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve i Ronaldo umalo "namagarčeni"

Autor mondo.ba

Šampion Italije u sudijskoj nadoknadi stigao do pobjede protiv Kjeva na debiju Kristijana Ronalda u Seriji A.

POČELO JE!

Nova, 117. po redu sezona italijanske Serije A otvorena je u subotu u Veroni gdje je 120 sekundi dijelilo fudbalere Kjeva od toga da pokvare debi Kristijana Ronalda u „kalču“.

Uprkos najavama da bi zbog tragedije u Đenovi sve utakmice prvog kola mogle biti odgođene to se ipak nije desilo i fudbaleri Juventusa praćeni podrškom od nekoliko hiljada navijača otputovali su u Veronu.

A tamo – SPEKTAKL!

Penalt za preokret Kjeva, poništen pogodak Juventusa za pobjedu, a potom gol rezerviste Bernardeskija u trećem minutu sudijske nadoknade za pobjedu "Stare dame" 3:2 na startu sezone.

Juventus je tako stigao do tri boda, koja je par minuta kasnije imao u džepu, međutim, sudija Fabricio Pasko poništio je gol  Mandžukića zbog prekršaja  Kristijana Ronalda.

Sve oči ljubitelja fudbala na Apeninskom poluostrvu, pa i sudije Paskija bile su uprte ka Ronaldu, a nakon što je pogledao video snimak poništio je odluku, s tim da je nejasno da li zbog očiglednog prekršaja nad golmanom Sorentinom ili isto tako očiglednog igranja rukom.

„Leteći magarci“ ipak nisu izdržali posljednji nalet Juventusa. Aleks Sandro centrirao je po zemlji sa lijevog krila, a Bernardeski je postavio nogu i skrenuo loptu u mrežu za pobjedonosni pogodak!

KJEVO - JUVENTUS 2:3 (1:1)

/Stepinski 38, Đakerini 56 – Kedira 3, Bani 75 autogol, Bernardeski 90+3/

Meč u Veroni završen je pogotkom Juventusa, a tako je i počeo. Masimilijano Alegri počeo je meč sa Ronaldom u špicu i Dibalom, Daglasom Kostom i Kvadradom iza Portugalca, što je dobro funkcionisalo, međutim pogodak za vođstvo postigao je igrač iz linije iza njigh – Sami Kedira.

Nijemac se odlično snašao poslije ubacivanja Pjanića i povratne lopte glavom Kjelinija i već u trećem minutu zatresla se mreža Stefana Sorentina.

Juventus je dominirao na otvaranju meča o čemu govori i posjed lopte od 84 odsto u prvih 20. minuta, ali nije konkretno prijetio golu Kjeva.

Najkonkretniji je bio upravo Ronaldo,koji je u 18. minutu šutirao tik pored stative, a potom se ponovo našao u šansi u 30. minutu, međutim, nije Sorentino je odbranio njegov šut.

Portugalac je odmah pokazao svoj talent, a svaki njegov potez i dribling navijači su nagradili aplauzom. Nije izostalo i ono njegovo poznato negodovanje saigračima koji ga nisu ispoštovali dodavanjem, međutim, pripisaćemo to želji da se odmah dokaže u Seriji A.

Kratku neodlučnost Juventusa da agresivnije krene ka golu Sorentina momci u žutom su surovo kaznili.  Đakerini je u 38. Minutu centrirao, a Stepinski odličnim udarcem glavom matirao Šćešnog za 1:1.

Ovaj pogodak ide na dušu povratnika u redove „Stare dame“, Leonarda Bonućija, koji je zaboravio svog igrača – Stepinskog.

Da će Juventusu biti teško bilo je jasno u 56. minutu, kada je Đakerini preokrenuo na 2:1 iz penala, koji je skrivio novajlija Kanselo.

Odmah poslije toga igra se preselila na polovinu Kjeva, koji se uspješno branio sve do 75. minuta kada je u duelu sa Bonućijem poslije kornera defanzivac domaćih Bani skrenuo loptu u svoju mrežu.

Uslijedilo je dramatičnih 15 minuta u kojima je Alegri sve bacio na napad uvođenjem Mandžukića, a upravo on je bio sljedeći koji je zatresao mrežu.

Ipak, pogodak hrvatskog napadača nije priznat, tačnije poništen je nakon korištenja VAR tehnologije. Kristijano Ronaldo u želji da dođe do lopte u petercu Kjeva napravio je praktično dva prekršaja, prvo je igrao rukom, potom i faulirao golmana Sorentina koji je ostao da leži na travi.

Gol je poništen, ali to nije bio kraj drame. Sorentina je zamijenio Andrea Sekulin i vrlo brzo primio gol.

120 sekundi prije kraja Aleks Sandro je centrirao, a Bernardeski poslao loptu u mrežu za nevjerovatnih 2:3 na Bentegodiju.

Zanimljivo je da je rezervista Juventusa nekoliko minuta ranije izbjegao isključenje, poslije koškanja sa Hetemajom. Sudija Pasko ostavio je sve na upozorenju za obojicu, iako je možda bilo razloga i za drastičniju kaznu.

CR7 u "kalču": Redovi, pune tribine, nervoza...

Poslije devet godina provedenih u madridskom Realu, najbolji fudbaler svijeta stigao je u Italiju, ali nije uspio, kao ni 2003. u dresu Mančester junajteda, da postigne pogodak na svom debiju.

Portugalac je imao nekoliko dobrih prilika da zatrese mrežu, tačnije osam, međutim, nije uspio da golgeterski niz iz Španije gdje je na posljednjih deset utakmica tresao mreže, nastavi i u Italiji.

U tome su ga spriječili fudbaleri u žutom, među kojima i trojica srpskih internacionalaca, Nenad Tomović, Ivan Radovanović i Filip Đorđević.

SERIJA A, 1. KOLO:

Kjevo – Juventus 2:3

/Stepinski 38, Đakerini 56 – Kedira 3, Bani 75 autogol, Bernardeski 90+3/

Lacio – Napoli (20.30)

Nedjelja

Torino – Roma (18.00)

Bolonja – SPAL (20.30)

Empoli – Kaljari

Parma – Udineze

Sasuolo – Inter

Atalanta – Frozinone

Milan – Đenova ODGOĐENO

Sampdorija – Fiorentina ODGOĐENO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC