• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi smo kao Marijan Beneš! (FOTO, VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Pedesetak mladih iz banjalučkog naselja Čaire odali su počast na Trgu Krajine preminulom šampionu Marijanu Benešu.

 Banjalucani sa Caira na Trgu Krajine odali pocast Marjianu Benesu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U svijesti ogromne većine Banjalučana, ali i građana bivše Jugoslavije, utkano je ime bokserskog šampiona Marijana Beneša, koji je nakon duge i teške bolesti u utorak preminuo u Banjaluci u 67. godini.

Iako ponekad grad na Vrbasu ne gleda blagonaklono na svoje najbolje predstavnike, a takav je bio slučaj i sa Benešom, mladi momci iz naselja Čaire su odlučili da djelimično isprave tu nepravdu i na svoj način se oproste od "Čelične pesnice".

Skuckali su novac i napravili transparent "Legende ne umiru, šampioni žive vječno" i od Osnovne škole "Jovan Cvijić" prošetali do Trga Krajine gdje su im se priključili i mnogi sugrađani.

Uz skandiranje legendarnom bokseru "Niko kao Marijan Beneš", mladi sa Čaira su upalili i svijeće za prerano preminulog šampiona i nekoliko baklji, a u neformalnom razgovoru za naš portal su priznali da planiraju i da oslikaju veliki mural s Benešovim likom u svom naselju.

"Plan je da se na jednom kompletnom zidu oslika banjalučki šampion Marijan Beneš, koji je bio i ostao 'čelična pesnica' našeg grada, ali u tome će nam biti potrebna mala pomoć naših sugrađana, koji vole sport", rekao je jedan od "raje" sa Čaira.

Ne sumnjamo da će se Banjalučani odužiti svom šampionu i da ćemo uskoro pored najvećeg grba banjalučkog Borca imati i lik bokserskog prvaka Marijana Beneša.

Jer kao što su momci skandiranjem istakli da "Niko nije kao Beneš", red bi bio da se iskažemo i pomognemo ekipi sa Čaira da naprave mural i time barem posthumno pokažemo da i u nama, postoji makar mali dio ljubavi prema velikom Marijanu. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC