• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Portugal? Zar je potrebno pričati...

Autori mondo.ba Autori Fena

Mlada U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru FSBiH u Zenici gdje će se pripremati za posljednji i odlučujući meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji protiv Portugala.

Selektor Vinko Marinović večeras očekuje još dolazak Ermedina Demirovića iz Francuske, dok je napadač Aldin Turkeš iz švicarskog drugoligaša Rapersvil-Jona jedini novi igrač u timu.

"Što se tiče izmjena, obje su selekcije pretrpjele neke izmjene. I oni, kao i mi, imaju igrača koji su prešli u A-selekciju, tako da smo, negdje, otprilike na istom. Ono što je najbitnije, okupili smo se, svi su zdravi i samo čekamo Demirovića", rekao je u današnjem, prvom susretu sa novinarima selektor Marinović.

Kako u ovom susretu za obje selekcije "igra" samo pobjeda, a kako bi bili među četiri drugoplasirane selekcije te dobili priliku da makar kroz baraž izbore plasman na Euro, Marinović ističe kako imaju čemu da se nadaju.

Smatra kako su u svim dosadašnjim utakmicama bili ravnopravni, čak i protiv Rumunije, sa kojom bh. tim ima dva poraza.

"I sa njima smo odigrali dosta dobro pa na tome možemo gajiti optimizam. S druge strane, ukoliko želimo da odemo u baraž i da se plasiramo na EP, onda moramo i pobijediti nekoga od te dvije ekipe. Nismo uspjeli u Rumuniji pa se nadam da možemo u Portugalu", ističe Marinović, koji dodaje kako će za pobjedu morati odigrati najbolje u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Napominje kako su Portugalci jedna od najboljih mladih ekipa u Evropi. Poraz koji su prošlog mjeseca pretrpjeli od Rumunije, za koju smatra da će zbog toga i zauzeti prvo mjesto u grupi 8 te se direktno plasirati na EP, bio im je prvi nakon osam godina u domovini.

"I mi smo ih pobijedili nakon šest godina. Mislim da su to dva poraza u tih, nekih, šest do osam godina koje su jedine i pretrpjeli. Tako da ne treba pričati o kakvoj ekipi i kakvom se kvalitetu radi. Mislim, isto tako, da i naši igrači sa te strane mogu imati ogroman motiv. Da im to može i njima, i svima nama u BiH, puno donijeti. Portugal je pod pritiskom, što je sasvim razumljivo, a neriješen rezultat ne odgovara nikome", napominje Marinović, koji dodaje kako njegovi igrači moraju biti pametni te sačuvati mir, ali i svesti greške na minimum.

Reprezentativci Amer Gojak i Ivan Jukić ističu dobru atmosferu i spremnost da iskoriste ukazanu priliku da, tek drugi put u istoriji, mladi bh. tim izbori makar baraž za EP.

"Nemamo se čega bojati. Trebamo ići na pobjedu, jer nam samo pobjeda i odgovara. Trebamo biti hrabri i ispoštovati selektorove zamisli, ali i iskoristiti njihove mane", kazao je Gojak.

Dodao je kako su i do sada uložili dosta truda i napora te da je zadovoljan bodovnim saldom.

"Mi smo spremni na ovaj izazov. Dogurali smo daleko, ekipa je spremna i svi znamo šta treba da radimo. Prezadovoljan sam, jer niko od nas ovo nije očekivao. Ovo nam je, sada, posljednja šansa da ostvarimo veliki rezultat", napominje Jukić, koji je ističe da je sanirao povredu te da više nema nikakvih smetnji da pomogne ekipi.

Reprezentativci BiH će do nedjelje, 14. oktobra, trenirati u Zenici, kada sa sarajevskog aerodroma polijeću za Portugal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC