• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misija uspešno obavljena: "Orlići" idu na EURO!

Autor mondo.rs

Ništa od maksimalnog učinka, ali to je sada manje bitno...

Mlada reprezentacija Srbije "overila" je plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu narednog leta (od 16. do 30. juna 2019). Nažalost, nisu uspeli "orlići" da vežu i devetu uzastopnu pobedu, ali je i remi sa Austrijom u Novom Sadu - 0:0 - bio dovoljan.

Naši fudbaleri kao prvoplasirani u Grupi 7 direktno će na završni turnir, bez obzira na rezultate poslednjeg kola kvalifikacija u kojem idućeg utorka, 16. oktobra, ponovo u Novom Sadu igraju protiv Jermenije.

Iako se priželjkivala još jedna pobeda na "Karađorđu", to je bilo prilično teško po veoma lošem terenu i protiv raspoloženog golmana gostiju, Aleksandera Šlagera. Želja naših fudbalera nije bila sporna, konstantno su napadali, stvorili nekoliko dobrih prilika, međutim, pored odličnog čuvara mreže, Austriju je sačuvala i stativa u 38. minutu, posle šuta Danila Pantića iz "slobodnjaka"...

SRBIJA: Radunović - Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac - Račić, Mašović, Pantić - Lutovac (53. Lutovac), Jović (85. Šaponjić), Ranđelović.

AUSTRIJA: Šlager - Ingolič, Lajnhart, Marešić, Ulman - Ljubić, Danso - Volf (90+2. Baumgartner), Lovrić (78. Ljubičić), Horvat (46. Prokop) - Grbić.

Sudija: Stjuart Otvel (Engleska).

GRUPA 7

Srbija - Austrija 0:0
Rusija - Makedonija 5:1

TABELA: Srbija 25, Rusija 19, Austrija 19, Jermenija 8, Makedonija 4, Gibraltar 3.

UŽIVO:

Kraj.

- Fenomenalan volej Danila Pantića u 90. minutu, ali i još jedna sjajna odbrana Šlagera.

- Odličan prodor Račića u 86. minutu po levoj strani, ali Šaponjić nije uspeo da zahvati loptu posle povratnog dodavanja.

- Lep šut Ranđelovića u 72. minutu, lopta je išla pod prečku, ali je Šlager bio dobro postavljen.

- Dve dobre prilike za Austriju oko 60. minuta. Srećom, Radunović je bio koncentrisan u obe akcije.

- Bez većih uzbuđenja u prvih 10 minuta drugog poluvremena.

Poluvreme. Bilo bi lepše da naši fudbaleri vode, ali odgovara im i ovih 0:0. Ono što je najvažnije, potpuno kontrolišu igru...

- STATIVA je sačuvala gol gostiju u 38. minutu posle šuta Danila Pantića iz "slobodnjaka" iskosa po levoj strani, sa oko 18 metara. Lukavo je šutirao, lopta odskočila pred golom Austrije, ali imao je Šlager sreće.

- Na isteku 29. minuta umalo da Srbija povede posle udarca Lazara Ranđelovića sa ivice peterca, ali je Šlager fenomenalno intervenisao i odbranio. Sjajno je saigraču priliku stvorio Milan Gajić, koji je potom i sam mogao da pogodi metu, ali je šutirao preko gola.

- Veliku šansu imao je Luka Jović u 16. minutu, kada je bio u prilici posle kontranapada, ali je dao sebi prejak for i lopta mu je pobegla.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC