• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Pozdravio sam se sa igračima!

Autor mondo.rs

Mladi trener odlučio je da se odmah posle debakla u duelu sa Zadrom povuče sa klupe crno-belih.

 Čanak: Pozdravio sam se sa igračima! Izvor: MN PRESS

Nenad Čanak više nije trener KK Partizan!

Tu odluku sam je saopštio prvo igračima, a onda i javnosti, na konferenciji za novinare nakon poraza od Zadra (85:95) u meču 5. kola ABA lige.
"Pozdravio sam se sa igračima. Smatram da sam jedini odgovoran za ovakvu situaciju i pet uzastopnih poraza. Meni je neshvatljivo da ekipa kod kuće gubi 20 razlike od ekipe koja nikog do sada nije pobedila", izjavio je Čanak.

"Jednostavno, teško je nešto promeniti preko noći. Kao neko ko iznad svega voli Partizan, smatram da je bolje da dođe neko drugi, ko će pokušati da izvuče maksimum iz ove ekipe, koja sigurno ima kvalitet i ovo sigurno nije njihovo realno stanje".

Za ekipu većim delom selektiranu leta 2018, rečeno je da je napravljena da donese uspeh na duge staze, zašto onda ostavka?

"Zato što ne vidim nikakvu reakciju u odnosu na prethodne utakmice. Vreme ide. Jednostavno, hoću što ranije da 'presečem' da bih pomogao Partizanu. Mislim da je sada pravi trenutak", rekao je Čanak i dodao:

"Nisam stvarno očekivao da ćemo posle poraza u Novom Mestu i korektne partije protiv Asvela, dobrog treninga, da ćemo ovako izgledati pred našim navijačima. U ovom momentu nemam šta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam svoj maksimum - znanja, rada, volje, jednostavno to u ovom trenutku nije dovoljno za ono što Partizan želi. Smatram da je ovo normalan potez".


Čanak je rekao da pre meča nije ni pomišljao na odlazak.

"Naravno da nisam. Došao sam na utakmicu, bio sam ubeđen da će Zadar biti neka prekretnica, imajući u vidu dosadašnje partije. Međutim, posle ovako poražavajuće slike, smatram da je potrebna šok-terapija, neki novi čovek, koji će stvari postaviti na mesto i da Partizan izgleda kako treba", mirno je odgovorio na novinarsko pitanje.

Ima li objašnjenje, kako je posle energičnih partija protiv Olimpije i Zenita došlo do drastičnog pada na voljnom planu?

"Da znam kako je došlo, sigurno bih sprečio i to se ne bi desilo. Ali ne znam kako je došlo i nisam sprečio. Neću da ulazim u traženje alibija, rezultat je jedino merilo. Da Partizan izgubi pet utakmica zaredom, od toga neke od ekipa koje nisu njegovog kvaliteta, ne znam šta drugo uraditi? Možemo da pričamo da smo mladi, da nije igrao ovaj ili onaj, ali to je sve šuplja priča".

Čanak je dodao da je, osim igračima, odluku saopštio i sportskom direktoru Nikoli Lončaru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC