• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Het-trik" Foresta promovisao Škotsku!

Autor mondo.ba

Promociju u višu diviziju Lige nacija u utorak uveče osigurali Škoti pobjedom nad Izraelom (3:2), odnosno Šveđani protiv Rusije (2:0), dok je rasterećeni Portugal osvojio bod protiv Poljske (1:1).

S obzirom da su remijem protiv Italije u Milanu (0:0) prošle subote osigurali plasman na završni turnir Lige nacija, Portugalci su protiv "otpisane" Poljske opet remizirali u Grupi 3 Divizije A (1:1).

U utorak uveče u Gimaraešu, domaćin je poveo u 34. minutu. Centrirao je iz kornera Renato Sančez na prvu stativu, a tamo se odlično snašao Andre Silva i pogodio mrežu Vojćeha Šćešnog - 1:0.

Međutim, u nastavku su se probudili Poljaci i nakon što je u 65. minutu Danilo Pereira skrivio penal i zaradio crveni karton, gosti su stigli do izjednačenja . Strijelac sa "bijele tačke" bio je Arkadijuš Milik - 1:1.

Do kraja su poljski fudbaleri mogli i do prve pobjede da su prisebniji u izglednim šansama bili Pjotr Zjelinski i Demijan Kadzior, ali se rezultat nije mijenjao.

Iako izabranici Fernanda Santoša nisu večeras briljirali, imaće priliku pred svojim navijačima u Portu i Gimareašu da podignu pehar u prvom izdanju novog takmičenja, ovog puta, vjerovatno sa najboljim igračem Kristijanom Ronaldom, koji nije igrao za nacionalni tim od Mundijala u Rusiji.

Fajnal-for se igra u Portugalu od 5. do 9. juna 2019. godine, a pored domaćina će igrati Holandija, Švajcarska i Engleska. Žrijeb polufinala biće obavljen 3. decembra u Dablinu, dan nakon što se odrede grupe u kvalifikacijama za EURO 2020.

Priliku za plasman na EP kroz Ligu nacija imaće selekcija Švedske, koja je u odlučujućem susretu Grupe 2 Divizije B savladala Rusiju (2:0) i osigurala promociju u najviši rang takmičenja.

Iako je "zbornaji" pred gostovanje u Stokholmu bio dovoljan i remi za plasman u Ligu A, "tri krune" su golovima Viktora Lindelofa i Markusa Berga stigle do bodova.

Šveđani su se tako pridružili Bosni i Hercegovini, Ukrajini i Danskoj u plej-ofu i pokušaće na "mala vrata" doći do šampionata Evrope, pod uslovom da to ne učine kroz kvalifikacije.

Rusima za utjehu ostaje nastup u istom rangu takmičenja i naredne sezone, dok će iz ove grupe Turci preseliti u Ligu C.

U C rangu Lige nacija je osim Srbije, koja je potvrdila promociju ubjedljivom pobjedom nad Litvanijom, jedina nepoznanica je bio dvoboj između Škotske i Izraela, koji su u direktnom duelu u Glazgovu odlučili o putniku u viši rang.

Slavili su Škoti poslije preokreta rezultatom 3:2 (2:1).

Na "Hampden Parku" poveli su Izraelci u devetom minutu majstorskim pogotkom Birama Kajala sa 25 metara, ali su Škoti uspjeli do odlaska na odmor preokrenu pogocima Džejmsa Foresta.

Napadač Seltika je het-trik kompletirao u 64. minutu za veliko slavlje domaćih navijača, koji su ipak strijepili u posljednjih 15-ak minuta nakon što je Izrael smanjio golom Erana Zahavija.

Izraelci će ostati u C diviziji, dok će u rang niže preseliti selekcija Albanije.


LIGA NACIJA

GRUPA A

Portugal - Poljska 1:1 (1:0)
/Silva 34 - Milik 66 pen/

Tabela: Portugal 8, Italija 5, Poljska 2

GRUPA B

Švedska - Rusija 2:0 (1:0)
/Lindelof 41, Berg 72/

Tabela: Švedska 7, Rusija 7, Turska 3

GRUPA C

Škotska - Izrael 3:2 (2:1)
/Forest 34, 43, 64 - Kajal 9, Zahavi 75/

Tabela: Škotska 9, Izrael 6, Albanija 3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC