• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić uveo Ajaks u osminu finala

Autor mondo.rs

"Kopljanici" posle 13 godina prebrodili grupnu fazu Lige šampiona. Posle pobede Plzenja u Moskvi, dalje idu još Roma i Real.

Dušan Tadić uradio je ono što se od njega očekivalo kada je letos za više od 11 miliona evra kupljen od Sautemptona.

Posle postizanja izjednačujućeg gola na gostovanju direktnom konkurentu, ekipi Benfike, reprezentativac Srbije bio je dvostruki strelac u pobedi Ajaksa nad AEK, na Olimpijskom stadionu u Atini - 0:2 (0:0)!

Ajaks je sa ta tri boda obezbedio jedno od prva dva mesta u grupi E i plasirao se u osminu finala Lige šampiona.

"Kopljanici" su poslednji put prošli grupu najelitnijeg takmičenja pre 13 godina, a zatim ih je na startu "nokaut" faze eliminisao Inter - 2:2 i 1:0, golom Dejana Stankovića u revanšu.

Zanimljivo je da je Tadić doneo Ajaksu vođstvo udarcem sa "bele tačke", nakon što je Hrvat Marko Livaja igrao rukom i dobio drugi žuti karton.

Tadić igrajući za Srbiju nije iskoristio dva penala zaredom, na gostovanjima Litvaniji i Rumuniji, ali je u utorak uveče lagano prevario golmana Barkasa, poslavši ga u jednu, a loptu u drugu stranu.

Bilo je to u 68. minutu, a samo četiri minuta kasnije, srpski "vezista" je iz kontre postavio konačan rezultat, nakon kombinacije sa Neresom i Huntelarom.

TABELA: Ajaks 11, Bajern (-1) 10, Benfika (-1) 4, AEK 0.


Ekipa CSKA je pred meč protiv Viktorije iz Plzenja na svom stadionu bila kandidat za prolaz u dalje takmičenje, a pobedom, pa čak i remijem od 0:0 ili 1:1, osigurala bi treće mesto u grupi G, samim tim i nastup u "nokaut" fazi Lige Evrope.

Na poluvremenu je sve bilo kako su Moskovljani i želeli, ali je u drugih 45 minuta usledio preokret - 1:2 (1:0)!

Sada su dve ekipe izjednačene na tabeli sa po četiri boda, ali Plzenj je bolji u međusobnim susretima i favorit je za osvajanje treće pozicije, pogotovo ako se zna da CSKA u poslednjem kolu gostuje Realu u Madridu.

CSKA je na poluvreme otišao sa minimalnim vođstvom, koje je u 10. minutu doneo Nikola Vlašić, a u 44. minutu sačuvao Igor Akinfejev - 1:0.

Hrvatski internacionalac bio je siguran izvođač penala, nakon što je u kaznenom prostoru oboren Šenikov. Bio je to Vlašićev treći gol u grupnoj fazi Lige šampiona, od ukupno pet, koliko je dala ekipa CSKA.

Prvak Češke imao je idealnu šansu da izjednači u finišu prvog dela, ali je Akinfejev "pročitao" nameru Romana Prohaske i paradom u levu stranu odbranio njegov udarac sa "bele tačke".

Međutim, Prohaska se u 56. minutu iskupio, kada je lepo plasirao loptu u gornji levi ugao i izjednačio na 1:1.

Trijumf češkom šampionu doneo je Lukaš Hejda u 81. minutu. Hrosovski je centrirao, a štoper gostiju sa samo četiri metra glavom matirao Akinfejeva.

Roma i Real sa po devet bodova su pred međusobni okršaj u Rimu nedostižni za CSKA i Plzenj, pa ostaje samo da se vidi ko će u osminu finala sa prvog, a ko sa drugog mesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC