• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Marej 6:1, 4:1, prekid

Autor mondo.rs

U jednom trenutku, Srbin je poništio odluku linijskog sudije koja je išla u njegovu korist i dobio aplauz navijača, na šta je Marej dobacio: "Ne bi to uradio u finalu".

Šesti duel Novaka Đokovića i Endija Mareja na Australijan openu završen je istekom termina na "Margaret Kort" areni pri rezultatu 6:1, 4:1 u korist našeg tenisera.

Svetski "Broj 1" zabeležio je tako i šestu pobedu nad vršnjakom iz Škotske, nakon onih zvaničnih u polufinalu 2012, odnosno finalima 2011, 2013, 2015. i 2016.

Daleko od toga, naravno, da bi današnji otvoreni trening dvojice velikih šampiona pred žreb u Melburnu u bilo kom smislu mogao da bude razmatran kao "meč", ali su se organizatori 107. Australijan opena potrudili da on to zaista bude utoliko što su Novak i Endi trenirali uz aktivno učešće glavnog i linijskih sudija, kao i klinaca-skupljača lopti.

Tribine trećeg po veličini stadiona u Melburn parku bile su skoro do pola popunjene, pa je tako utisak o realnoj simulaciji gren slem tenisa bio prilično uverljiv.


U jednom trenutku, Srbin je poništio odluku linijskog sudije koja je išla u njegovu korist i dobio aplauz navijača, na šta je Marej dobacio sa osmehom:

"Ne bi to uradio u finalu".

Rivala, koji se zbog povrede i operacije kuka povukao kada i on, na leto 2017. godine, ali koji i dalje pokušava da se vrati takmičarskom tenisu, Đoković nije nimalo štedeo tokom otvorenih razmena.

Ovo je konstatovalo nekoliko reportera, koji su posmatrali trening na "Kortu", a utisak je i da je verovatno postojao interni dogovor da Novak u konkretnom smislu pomogne Endiju da podigne kondiciju i eksplozivnost u poslednjim danima pred početak turnira u koji će ući sa "zaštićenim plasmanom" i kao 230. teniser na ATP listi.

Pogledajte fotke iz Melburna.



Poput Janka Tipsarevića (88. pozicija) i Stiva Darsisa (90), i Marej će iskoristiti pravo da "prijavi" plasman na kom se nalazio uoči povlačenja zbog teške i ozbiljne povrede, a to je mesto broj 2.

Australijan open, na kom takmičenja u muškom i ženskom singlu počinju u ponedeljak, najveće je iskušenje na koje će Marej staviti sebe od komplikovane operacije zbog koje tokom cele 2018. nije uspeo u nameri da se vrati u "pun" ritam.

Nastupio je na samo šest ATP turnira, uglavnom nižeg ranga i nije zabeležio ohrabrujuće rezultate, a u tom smislu malo se promenilo i u prvim danima Nove godine utoliko što je Endi na startu turnira u Brizbejnu prošle nedelje doživeo poraz od Danila Medvedeva za svega sat i 23 minuta igre.

Aktivni deo treninga sa Đokovićem trajao je 49 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC